Mülteci Hukukunun Uygulanmasına Yönelik Bilgi ve Deneyim Aktarım Seminerleri
Hangi Konu Başlıkları Öne Çıkıyor? Kimler Var Bu Eğitim Çalışmasında?
1) Giriş; Mülteci Hukuku Temel Kavramlar, Dünyada ve Türkiye'de Mülteci Hukuku Gelişim Süreci, Türkiye Genel uygulaması- Av. Taner Kılıç 2) Koruma Yöntemleri (Uluslararası koruma ve geçici koruma) ve yargısal denetimi, menşe ülke bilgisi - Av. Salih Efe 3) Sınır dışı ve Yargısal Denetim Mekanizması- Av. Eda Bekçi 4) İdari Gözetim ve Yargısal Denetimi - Av. Mahmut Kaçan 5) Mülteci Hukuku işleyişinde AYM / AİHM bireysel başvuru denetimi - Av. A.Halim Yılmaz 6) Uygulamaya yönelik pratik çalışma - Abdulkadir Anğay- Av. Gülçin Aktunç 7) Nairobi etik kuralları, mültecilere yönelik ayrımcılık - Veli Acu 8) Mülteci alanına ilişkin ESK Haklar (sağlık, eğitim, çalışma, kayıt işlemlerine ilişkin genel bakış), Medeni Haklar - Pırıl Erçoban
Ayrıntılı eğitim programı seçilen katılımcılara eğitimden önce gönderilecektir.
Nerede, Ne Zaman, Ne Kadar Sürecek?
- Eğitimler Zoom Programı üzerinden yapılacaktır, bu nedenle eğitimlerin yüz yüze olamamasından dolayı eğitimcilerin katılımcılarla verimli bir eğitim yapılabilmesi için eğitimler sırasında bilgisayar kamerasının eğitim süresince açık olması gerekmektedir.
- Seminerler 06 Eylül - 13 Eylül 2021 tarihleri arası 8 gün boyunca, her gün 16.00 -17.30 saatleri arasında yapılacaktır.
- Katılım 30 kişi ile sınırlıdır.
- Katılım tamamen ücretsizdir.
- Seminerlerin sonunda, sekiz eğitimden en az yedisine katılanlara sertifika takdim edilecektir
Kayıt için tıklayınız.
Bizi Takip Edin