Uluslararası Eşitlik Konferansı 18-19 Ekim’de Ankara’da

Hollanda Helsinki Komitesi (NHC) ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD) tarafından düzenlenen Uluslararası Eşitlik Konferansı 18-19 Ekim 2024 tarihinde Ankara'da gerçekleşecek. Bu yılın teması “ Ayrımcılıkla Mücadelede Sivil Toplum Koalisyonlarının Güçlendirilmesi”.

Hollanda Helsinki Komitesi (NHC) ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD) tarafından düzenlenen Uluslararası Eşitlik Konferansı 18-19 Ekim 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleşecek. Bu yılın teması “ Ayrımcılıkla Mücadelede Sivil Toplum Koalisyonlarının Güçlendirilmesi”.

Konferansta Neler Konuşulacak?

Konferans, ayrımcılık karşısında bireylerin ve grupların adalete erişimini nasıl iyileştirebileceğimizi tartışmak üzere ulusal insan hakları ve eşitlik kurumlarını, sivil toplum örgütlerini ve uluslararası paydaşları bir araya getirecek.

Başlıca konular:

  • Türkiye’de artan ayrımcı uygulamalar,
  • Ulusal eşitlik kurumlarının ayrımcılıkla mücadeledeki rolü,
  • Doğal afetler ve pandemiler sırasında ayrımcılıkla mücadele yolları,
  • Avrupa ve Türkiye’de yapısal ayrımcılıkla ve ırkçılıkla mücadelede iyi uygulamalar.

Bu konferans, ulusal insan hakları ve eşitlik kurumları ile sivil toplumun ayrımcılıkla mücadeledeki rollerini yeniden değerlendirmeyi amaçlıyor. Farklı ülkelerden iyi uygulamaları paylaşarak, ayrımcılık mağdurlarının adalete erişimini iyileştirecek yenilikçi çözümleri teşvik etmeyi hedefliyor. Ayrıca, Avrupa’daki kilit paydaşlar arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi ve ayrımcılıkla mücadelede yeni ortaklıklar geliştirmeyi amaçlıyor.

 

Tarih & Yer :
📅 18-19 Ekim 2024
📍 Litai Konuk Evi, Ankara – Türkiye

Konferansa Kayıt Linki: https://ek.esitlikizlememerkezi.org/

Daha Fazla Bilgi için: https://ek.esitlikizlememerkezi.org/

#AyrımcılığaKarşıBirlikte Olmak için Sen de Gel!

Konferans, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHID) ve Hollanda Helsinki Komitesi (NHC) tarafından yürütülen “Ayrımcılığa Karşı Birlikte: Ayrımcılık Mağdurlarına Adalete Erişim Sağlamak İçin Bir Sivil ToplumKoalisyonu İnşa Etme” projesi kapsamında düzenlenmiştir. Bu proje, ayrımcılık mağdurlarının adalete erişimini iyileştirmek için daha güçlü bir sivil toplum koalisyonu oluşturmayı amaçlamaktadır.