FEMIN UP’tan Kadına Yönelik Şiddetin Anatomisini Konuşmaya Davet

📅 Tarih: 14 Ekim 2024, Pazartesi 🕒 Saat: 20.00-21.00 📍 Yer: Çevrimiçi

FEMIN UP (Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Dijital Çözümler Derneği) gerçekleştireceği Kadına Yönelik Şiddetin Anatomisi: Mistik ve Ezoterik Açıklamalar vs. Kırılgan Maskülenite konulu foruma davetini aşağıdaki metinle yaygınlaştırdı:

“2024 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de 292 kadının yaşam hakkının elinden alınması, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin hâlâ ne kadar zorlu bir yolculuk olduğunu acı bir şekilde gözler önüne seriyor.

Özellikle son günlerde ülke gündemini sarsan İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetleri, bu tabloyu daha da karanlık hale getirdi. Bu çağrıyı; İkbal Uzuner, Ayşenur Halil, Başak Cengiz, Ceren Özdemir, Emine Bulut, Ceren Damar, Pınar Gültekin, Narin Güran ve ismini sayamadığımız daha nice kadın için; hâlâ hayatta kalma mücadelesi veren tüm kız kardeşlerimiz için kaleme alıyoruz.

📑 Çağrı metnine ulaşmak için; https://feminup.org/wp-content/uploads/2024/10/Toplumsal-Cinsiyet-Esitligi-Icin-Bir-Cagri-Kadina-Yonelik-Siddetin-Anatomisi.pdf
📑 Kız Kardeşlik Dayanışması Forumu’na kayıt olmak için; https://forms.gle/3tkxccSaJNQesCCy5

📅 Tarih: 14 Ekim 2024, Pazartesi
🕒 Saat: 20.00-21.00
📍 Yer: Çevrimiçi (Zoom linki katılımcı formunu dolduranlara mail yoluyla iletilecektir)

Forumda; sivil toplum örgütleri, aktivistler, akademisyenler ve yerel yönetim temsilcileri ile kız kardeşlik dayanışması için bir araya geliyoruz. 💪💜

👥 Birlikte daha güçlü, daha dirençliyiz.”