Çocuk Fonu’nun 2024 Dönemi Başvuruları Açıldı
01 Ekim 2024
Çocukların haklarının tesisi ve ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışan sivil toplum kuruluşlarının (STK) projelerini desteklemek amacıyla Kırmızı Uçurtma Destek Çemberi ve Turkey Mozaik Foundation iş birliği, bireysel ve kurumsal bağışçıların desteğiyle STDV tarafından hayata geçirilen Çocuk Fonu’nun 2024 dönemi başvuruları açıldı.
Fonun bu döneminde desteklenecek projelerin odağında çocuk yoksulluğuyla mücadeleye yönelik aşağıda yer alan çalışmalardan en az bir tanesinin bulunması bekleniyor:
- Çocuk yoksulluğu ile mücadele, eğitim dışında kalan çocuklar ve çocuk işçiliğine yönelik çalışmalar,
- Çocuk yoksulluğu kavramını toplumun geniş kesimlerine anlatarak farkındalık kazandırmayı hedefleyen çalışmalar (atölye, eğitim, kampanya, vb.),
- Çocuk yoksulluğu ile mücadele alanında mevcut çalışmalarını/hizmetlerini devam ettirmek isteyen kuruluşların faaliyetleri/devam projeleri,
- Yoksulluk koşullarında yaşayan çocukların iyi olma hallerini ve haklara erişimlerini destekleyen çalışmalar.
Aşağıda yer alan başvuru kriterlerine uyan ve tüzel kişiliğe sahip kuruluşlar hibe programına başvurabilirler:
- Türkiye’de kurulmuş dernekler, vakıflar, kâr amacı gütmeyen kooperatifler, sendikalar, vakıf üniversitesi uygulama ve araştırma merkezleri, federasyonlar/konfederasyonlar,
- Çocuk alanında deneyim, kurumsal kapasite ve vizyona sahip olan,
- 2022 yılı gelirleri 4.000 TL – 4.000.000 TL arasında olan kuruluşlar (2023 yılı ve sonrasında kurulan kuruluşlar için bir bütçe kısıtı bulunmamaktadır.).
Fonun 2024 dönemi kapsamında STK’lara dağıtılacak hibenin toplam tutarı en az 2.000.000 TL’dir. Başvuru yapan STK’lar hibe programından en fazla 675.000 TL talep edebilirler.
Fona başvurmak isteyen kuruluşların başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurarak 1 Kasım 2024 saat 18:00’e kadar göndermeleri gerekir.
Çoçuk Fonu’nun 2024 dönemi hakkında detaylı bilgilere (başvuru koşulları, değerlendirme kriterleri ve fon takvimi) ve başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.
Bizi Takip Edin