Ulusalüstü ve Uluslararası İnsan Hakları Hukukunun Ulusal Hukukta Uygulanmasına Yönelik Bilgi ve Deneyim Aktarım Seminerleri
İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD), insan hakları ve demokrasi konularında bütüncül bir yaklaşıma ulaşmak isteyen avukatlara yönelik, özellikle kriz dönemlerinde insan hakları ve demokrasi mücadelesi içinde yargı uygulamalarının kalitesini artırmak amacıyla online seminerler düzenliyor.
Bu Eğitim Kimler İçin?
- Avukatlık meslek faaliyeti içinde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni kullanan, hak ihlali iddiasıyla müvekkilinin başvurusunu Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde takip etmek isteyen,
- Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS)’nde düzenlenen kimi hakları daha yakından tanıyarak iç hukukta da bu bilgisini kullanmak isteyen,
- Eğitim konularında deneyimlerini ve gözlemlerini diğer meslektaşlar ile paylaşarak farklı görüşleri ve bakış açılarını tanımak isteyen, avukatlar ve stajyer avukatlar için.
Eğitimler çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilecektir.
Hangi Konu Başlıkları Öne Çıkıyor? Kimler Var Bu Seminerlerde?
- AİHM ve AYM’ye bireysel başvuru usulü
- AİHS sistemi ve dikkat edilmesi gerekenler
- Yaşam Hakkı
- İfade Özgürlüğü
- İşkence Yasağı
- Kişi Özgürlüğü ve Güvenliği Hakkı
- Adil Yargılanma Hakkı
- Ayrımcılık Yasağı
- Mülkiyet Hakkı
Bu başlıklardaki konular; Av.Orhan Kemal Cengiz, Av.Mehmet Nur Terzi, Av.Özlem Yılmaz, Av.Beydağ Tıraş Öneri ve Dr.Günal Kurşun tarafından sunulacaktır.
Ayrıntılı seminer programı seçilen katılımcılara seminerlerden önce gönderilecektir.
Katılımcılar Nasıl Belirlenecek?
Katılımcıların seçiminde başvuru tarihi, mesleki tecrübe, cinsiyet/cinsel yönelim/cinsiyet kimliği dağılımı dengesi dikkate alınacaktır. Seminerler, sadece deneyimli başvuruculara yönelik olmayacaktır. Amaç; deneyimsiz ve deneyimli meslektaşların dengeli dağılımını gözeterek bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmektir.
Nerede, Ne Zaman, Ne Kadar Sürecek?
Seminerler, kameralar açık olmak şartıyla bilgisayar üzerinden görüntülü olarak gerçekleştirilecek olup cep telefonu ile katılım mümkün olmayacaktır.
Seminerler 10 -16 Ekim arası 7 gün boyunca, her gün 17.00-18.30 saatleri arasında sürecektir.
Katılım 25 kişi ile sınırlı ve tamamen ücretsizdir.
Nasıl Başvurulur?
Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.
Son başvuru tarihi: 1 Ekim 2022
Başvuruların sonuçlandırılması ve katılımcılara dönüşler: 05-06 Ekim 2022
Seminer Programının amacı doğrultusunda oturumlara tam katılımınız önemlidir. Katılım belgesi, seminerlerdeki 7 oturumun en az 6’sına katılanlara verilecektir.
Katılım belgesi almış olanlar, İnsan Hakları Gündemi Derneği’nin İzmir ofisinde 18-19 Kasım 2022 tarihlerinde yüz yüze yapılacak karar tartışmaları çalışmasına öncelikli olarak kabul edileceklerdir.
Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Bizi Takip Edin