Gençlik Çalışanları için Sosyal Politika ve İstihdam Konferansı’na Davetlisiniz!

Türkiye’den Pi Gençlik Derneği ve Hollanda’dan Stichting Bloom Foundation ortaklığında yürütülen 'Yerelde Gençlik Çalışmalarının Güçlendirilmesi için Sivil Toplum Diyaloğu' projesi kapsamında 20-21-22 Mayıs 2022 tarihlerinde Ankara’da 3 günlük 'Sosyal Politika ve İstihdam Konferansı' düzenlenecek. 

Türkiye’nin AB Katılım Müzakereleri, Müzakere Çerçeve Belgesi kapsamında, 35 fasıl üzerinden yürütülmektedir ve bu fasıllar toplumsal yaşamın hemen her alanını kapsamaktadır. Müzakere sürecinde fasıllar, aday ülkelerin AB Konseyi tarafından belirlenen açılış kriterlerini yerine getirme durumuna göre açılır ve yine her fasıl için Konsey tarafından belirlenen kapanış kriterlerini yerine getirme durumlarına göre geçici olarak kapatılır. 

Söz konusu fasıllardan biri olan “Fasıl 19-Sosyal Politika ve İstihdam”; 

  • İstihdamın artırılması, 
  • Çalışma ve yaşama koşullarının iyileştirilmesi, 
  • Uygun seviyelerde sosyal koruma sistemlerinin oluşturulması, 
  • Sosyal ortaklarla diyalog tesis edilmesi, 
  • Sürdürülebilir bir istihdam yapısı için insan kaynaklarının geliştirilmesi, 
  • Sosyal dışlanma ve yoksullukla mücadele edilmesi, 
  • Kadın ve erkekler için eşit fırsatlar sağlanması konularını kapsamaktadır. 

Fasıl-19’un, gençlerin günümüzde en çok beklenti içerisinde olduğu toplumsal konuları içermesi nedeniyle gençlik çalışanları ve gençlik kuruluşlarının çalışmalarında da ele alınması oldukça önem arz etmektedir. Bu öneme istinaden Türkiye’den Pi Gençlik Derneği ve Hollanda’dan Stichting Bloom Foundation ortaklığında yürütülen “Yerelde Gençlik Çalışmalarının Güçlendirilmesi için Sivil Toplum Diyaloğu” projesi kapsamında 20-21-22 Mayıs 2022 tarihlerinde Ankara’da 3 günlük “Sosyal Politika ve İstihdam Konferansı” düzenlenecektir. 

İlgili bakanlıkların ve kamu kurumlarının yanı sıra, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Hollanda Büyükelçiliği’nin de davetli olduğu konferans ülkemizde faaliyet gösteren gençlik kuruluşlarında aktif olarak görev alan gençlik çalışanlarına ev sahipliği yapacaktır. 

Türkiye’nin her yerinden gençlik çalışanlarının başvurularının kabul edildiği konferansımız kapsamında aynı zamanda geçtiğimiz aylarda yürütülen “Gençlik Çalışanlarının Sosyal Politika ve İstihdam Algısı” araştırmanın sonuçları da paylaşılacaktır. Eğer siz de Türkiye’nin herhangi bir şehrinde faaliyet gösteren gençlik kuruluşlarından birinde görevli, aktif bir gençlik çalışanıysanız konferansa başvuru yapabilirsiniz. Başvurusu kabul edilen adayların seyahat, konaklama, yemek masrafları Pi Gençlik Derneği tarafından karşılanacak olup, programın tamamına katılım göstermeleri beklenmektedir. Ayrıca yine zirvede yer alacak gençlik çalışanlarının, bu yılın Temmuz-Ağustos aylarında İzmir ve Gaziantep’te düzenlenecek yerel eğitimlerden birine katılım göstermesi gerekmektedir. Eğitimlerin ardından konferansta temsil edilen gençlik kuruluşlarının Hollanda’da gençlik alanında çalışan kuruluşlarla bir araya gelmesi için ek fiziksel faaliyetler de düzenlenecektir.

Konferansa katılım için çevrimiçi form üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Toplantı için farklı gençlik kuruluşlarını temsil eden toplam 40 gençlik çalışanı kabul edilecek olup Yerel Gençlik Dernekleri Ağı (YGDA)’na üye kuruluşlarda görevli gençlik çalışanlarına öncelik verilecektir. Ayrıca başvuru yapan adayların cinsiyet, temsil ettikleri kuruluşların coğrafi konumu, kuruluştaki görev süreleri ve kuruluşlarında üstlenmiş oldukları sorumluluklara göre başvuru değerlendirmesi yapılacaktır.

Formun doldurulması için son tarih 08 Mayıs 2022 saat 23.00’tür. 

Konferans Başvuru Formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Yerel Gençlik Dernekleri Ağı’na üye kuruluşların listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Duyuru ve etkinliğe dair tüm soru ve önerileriniz için 0232 483 03 14 numaralı telefondan veya iletisim@pigenclikdernegi.org adresinden irtibata geçebilirsiniz. 

Bu toplantı Avrupa Birliği tarafından finanse edilen AB-Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında desteklenen bir faaliyettir. İçerik tamamıyla Pi Gençlik Derneği sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliğinin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.