SU Gender, Kadınlar Günü Temasını “Toplumsal Cinsiyet, Ekoloji ve İklim Acil Durumu” Olarak Belirledi
8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle her yıl özel etkinlikler düzenleyen Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender), bu yılın temasını “Toplumsal Cinsiyet, Ekoloji ve İklim Acil Durumu” olarak belirledi.
SU Gender, 3 Nisan 2020 tarihine kadar bilgi yarışması, film gösterimleri, panel ve söyleşiler düzenleyecek.
İlk etkinlik 9 Mart, Pazartesi günü Kampüs Yemekhanesinde 12.00-13.00 saatleri arasında gerçekleşecek Feminist Trivia Bilgi Yarışması olacak. Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki farklı dilde yapılacak yarışma, katılımcıların, toplumsal cinsiyet bakış açısından ekoloji ve iklim değişikliğine ilişkin bilgi düzeylerini sınamalarını amaçlıyor.
Ekoloji Mücadelesinde Feminist Yaklaşımlar
11 Mart, Çarşamba günü 15.00-17.00 saatleri arasında Kampüs Sinema Salonu’nda düzenlenecek Kısa Film Gösterimi ve Söyleşi buluşmasında 3 film gösterilecek. Bunlar;
- Lilit’in Kızkardeşleri/ Sisters of Lilith (2008, Emel Çelebi)
- Priapos’un Geleceği/ The Future of Priapus (2018, Nejla Osseiran)
- Rise: From One Island to Another/ Ses ver: Bir Adadan Diğerine (2018, Dan Lin, 350.org)
14 Mart, Cumartesi günü ise Ekoloji Mücadelesinde Feminist Yaklaşımlar başlığıyla özel bir atölye çalışması gerçekleştirilecek. Sınırlı sayıda kişinin katılımıyla düzenlenecek atölye, katılımcı feminist yöntemlerle tasarlandı.
SU Gender, Prof.Dr. Andrea J Nightingale’i Ağırlıyor
Su Gender’ın Dünya Kadınlar Günü programı, İstanbul Politikalar Merkezi’nin (İPM) işbirliğiyle 2 Nisan, Perşembe günü Tuzla Kampüsü’ndeki FASS 2034 seminer salonunda gerçekleştirilecek “Unruly Landscapes of Environmental Change: Governing in the Anthropocene”* (Çevresel Değişimin Önlenemez Manzarası: Endüstri Çağında Yönetim) semineriyle devam edecek. Seminerin özel konuğu, feminist teori tartışmalarına politik ekoloji alanında önemli bir katkı sunmuş; sosyal adalet, doğa, müşterek alan ve çevre yönetiminin teorikleştirilmesi üzerine çalışmaları olan Osla Üniversitesi’nden Prof.Dr. Andrea J. Nightingale.
Toplumsal cinsiyet konusunda sosyo-ekolojik yaklaşımları paylaşacak Nightingale, yine İPM işbirliğiyle 3 Nisan, Cuma 14.00-18.00 saatleri arasında düzenlenecek Toplumsal Cinsiyet Eşit(siz)liği Merceğinden İklim Acil Durumu** (Climate Emergency Through the Lens of Gender (In)Equality) seminerinin de ana konuşmacısı olacak. Seminerin diğer konuşmacıları arasında Isadora Cardoso, Barış Gencer Baykan, Irene Dankelman, Olfa Jelassi, Ezgi Kovancı Tatgın, Ayşin Turpancı; katılımcıları arasında ise Menekşe Kızıldere, Semra Cerit Mazlum yer alıyor.
Seminer, Nightingale’in “Teknik Onarımların Ötesinde: Toplumsal Cinsiyet, Tanıma ve İklim Politikaları”(Beyond Technical Fixes: Gender, Recognition and Climate Policy) konuşması ile sona erecek.
Etkinliklerle ilgili detaylı bilgi almak için sugender@sabanciuniv.edu adresine e-posta gönderebilirsiniz.
*Etkinlik dili İngilizcedir. Türkçe-İngilizce çeviri sağlanacaktır.
Bizi Takip Edin