CİSST`ten kampanya: Mahpus çocuklar ücretsiz mektuplaşabilsin
Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği tarafından “12-18 yaş arası mahpus çocuklar ücretsiz mektuplaşabilsin” adında bir imza kampanyası başlatıldı. Şu ana kadar 9590 imza toplandı. CİSST Derneği’nin eski başkanı Zafer Kıraç da kampanyanın Adalet Bakanlığı tarafından duyulması için dün itibariyle Adalet Bakanlığı önünde oturma eyleminde. HABERİN GÖRÜNTÜSÜ CİSST’İN “ÇOCUK MAHPUSLARDAN PUL ÜCRETİ ALINMASIN” VİDEOSU “Öncelikle […]
Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği tarafından “12-18 yaş arası mahpus çocuklar ücretsiz mektuplaşabilsin” adında bir imza kampanyası başlatıldı. Şu ana kadar 9590 imza toplandı. CİSST Derneği’nin eski başkanı Zafer Kıraç da kampanyanın Adalet Bakanlığı tarafından duyulması için dün itibariyle Adalet Bakanlığı önünde oturma eyleminde.
CİSST’İN “ÇOCUK MAHPUSLARDAN PUL ÜCRETİ ALINMASIN” VİDEOSU
“Öncelikle çocuk cezaevleri kapatılsın” diyen CİSST bu talep gerçekleşinceye kadar basit ama anlamlı adımlar atmak adına cezaevlerindeki çocukların ücretsiz mektuplaşabilmesi için bir imza kampanyası başlattı. “Çocukların hapishanelerde maruz kaldıkları travmayı mümkün olduğunca azaltmak lazım. Hemen bazı yararsız, aksine zararlı uygulamalardan vazgeçilebilir” diyen CİSTT örnek olarak da ücretsiz mektuplaşma talebini şöyle dile getiriyor:
“Hapishanelerde dışarıya mektup göndermek ücrete tabi. En az gramdaki mektup bile 1.25 TL ücretle gönderilebiliyor. Hapishanedeki çocukların, dışarıdaki aile ve arkadaşlarına mektup yollamasının ücretli olması çok anlamsız, çok sevimsiz. Bu çocukların hiçbir geliri yok. Diyoruz ki 12-18 yaş arası mahpus çocuklar ücretsiz mektuplaşabilsin.”
İMZALAR BAKANLIĞA TESLİM EDİLDİ
Çocuk mahpusların ücretsiz mektuplaşması için Adalet Bakanlığı önünde oturma eylemine başlayan Zafer Kıraç ise Sivil Sayfalar’a şu değerlendirmeyi yaptı:
“Saat 8:30’da Adalet Bakanlığı önündeydik. Pankartımızı açtık ve ilk açıklamamızı yaptık. Polisler gelip konuyla ilgili bilgi aldılar ve orada eylem yapamayacağımız konusunda bizi ‘ciddi ciddi’ uyardılar. Uzun uzun polislerle konuşup, konuyu anlattık. Yaklaşık bir buçuk saat oradaydık. Daha sonra eski bakan, şu an müsteşar olan Kenan İpek’in Özel Kalem Müdürü Mehmet Bey’le görüşmek için Adalet Bakanlığı’na girdik. Kendisiyle görüşmemiz sırasında Kenan İpek bakanlığa geldi. Kendisiyle yaptığım görüşmede, 9553 imzayı kendisine teslim ettim.
Bu isteğimizin gayet vicdani ve akıllıca olduğunu söyleyip bir an önce çözülmesi gerektiğinin altını çizdim. Müsteşar Kenan İpek, konudan haberdar olduklarını, Adalet Bakanı’na konuyu ileteceğini ve bu konuda zaten bir çalışma yürüttüklerini, en kısa zamanda çözmeye çalışacaklarını belirtti. Önümüzdeki hafta benim belirleyeceğim 5 insan hakları aktivistiyle beraber bir çalışma toplantısı yapabileceğini, bu konuların görüşülerek çözülebileceğini de söyledi. Eylem yapmam yerine tekrar görüşerek, konuşarak çözelim bu sorunu, dedi. Israrcı oldu. Ben de kendisine kendime, çocuklara, kamuoyuna verdiğim sözü tutacağımı, eylemime Adalet Bakanlığı önünde izin verilmediği için Konur Sokak girişindeki İnsan Hakları Anıtı’nın önünde, her sabah 9:30 – 12:30 arasında devam edeceğimi ve kararlı olduğumu bildirdim.”
İmzaların ikinci kopyasını Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’a teslim edeceğini belirten Kıraç, tüm insan hakları aktivistlerine ve duyarlı arkadaşlarını her sabah İnsan Hakları Anıtı’nın önünde olacağını hatırlattı.
İmza kampanyası için tıklayınız.
Oturma eylemini takip etmek için tıklayınız.
Bizi Takip Edin