Düşünce Özgürlüğü İhlali Konulu Davaların Veritabanı Oluşturuldu

http://www.ctl-tr.net/ Düşünce Özgürlüğü İhlali Konulu Davaların Veritabanı. Çetele, düşünce özgürlüğüne karşı açılmış davaların izlenmesini sağlıyor. Ayrıca “kim yargılanıyor, neden yargılanıyor, ne ceza isteniyor, dava hangi safhada, ceza verilmişse ne gibi?” bütün bu soruların çetelesinin tutulduğu bir veritabanı. Sağ bölümdeki “arama motoru”nu kullanarak aradığınız sanığa ait hukuki bilgileri bulabiliyor veya “Detaylı Arama”ya tıklayarak sonuçların kapsamını belirleyebiliyorsunuz. Şeffaf […]

http://www.ctl-tr.net/ Düşünce Özgürlüğü İhlali Konulu Davaların Veritabanı. Çetele, düşünce özgürlüğüne karşı açılmış davaların izlenmesini sağlıyor. Ayrıca “kim yargılanıyor, neden yargılanıyor, ne ceza isteniyor, dava hangi safhada, ceza verilmişse ne gibi?” bütün bu soruların çetelesinin tutulduğu bir veritabanı. Sağ bölümdeki “arama motoru”nu kullanarak aradığınız sanığa ait hukuki bilgileri bulabiliyor veya “Detaylı Arama”ya tıklayarak sonuçların kapsamını belirleyebiliyorsunuz.

Şeffaf Bir Türkiye İçin

http://www.ctl-tr.net/ girdiğinizde ise girişte sizi şu açıklama karşılıyor:

“ÇTL (Çetele) bilgi bankasına aslında hiç de gerek olmaması gerek. Amacı düşünce suçu davalarının çetelesini tutmak ve bu bilgilerin hepsi, devletin kurduğu UYAP (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi) http://www.uyap.gov.tr adlı sitede var. Ama bilgilere sadece devlet yetkilileri ulaşabiliyor. Biz bireyler, sadece kendimize ait dosyalara, avukatlar ise sadece vekaletleri olan davaların dosyalarına ulaşabiliyor. Neden ve ne hakla? TC Anayasasının 141 maddesi, mahkeme duruşmalarının ALENİ olduğunu söylüyor. Yani istediğiniz bir davanın tüm duruşmalarını izleyebilir, böylece tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Ama bunların yan yana olduğu veri tabanına hayır.  Olacak iş mi? Şeffaf bir Türkiye’ye ulaştığımızda, bu siteyi kendi elimizle kapatmak dileğiyle…”

Davalar

Dokuz başlıktan oluşan dava bölümlerinin olduğu ana sayfada her bir bölümün üstü tıklandığında ilgili davaların detaylı bilgilerine ulaşılıyor. Veritabanında 148 Basın -Yayın , 29 Bilişim, 61 Hakaret, 2 Polis Şiddeti, 30 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri, 3 Askerlikten Soğutma, 3 Sivil İtaatsizlik, 1 Savunuculuk,  12 Terörle İlişkilendirme davaları yer alıyor.  Ve dava takvimine yer veriliyor.

Çetele’ye ayrıca elinizdeki dava belgelerini de ulaştırabiliyorsunuz:  cetele.ctl@gmail.com

Kaynak: STGM

İlgili Yazılar

Tüm Haberler