10 yeni Twitter istemcisi
Öncelikle bilmeyenler için belirtelim, “istemci” bir ağ üzerinde, sunucu bilgisayarlardan hizmet alan kullanıcı bilgisayarına deniyor. Yani istemci bilgisayarlar sunucu bilgisayara bağlanarak istedikleri erişimi sağlıyorlar. Şimdilerde bu alanda rekabet çok sert ve bu rekabetten yenilikler doğuyor. Twitter da kendi yenilikçi istemcilerini internette ulaşılabilir hale getirdi. Her istemcinin kendine has özellikleri var. İşte tweet atmanın yeni yolları… […]
Öncelikle bilmeyenler için belirtelim, “istemci” bir ağ üzerinde, sunucu bilgisayarlardan hizmet alan kullanıcı bilgisayarına deniyor. Yani istemci bilgisayarlar sunucu bilgisayara bağlanarak istedikleri erişimi sağlıyorlar. Şimdilerde bu alanda rekabet çok sert ve bu rekabetten yenilikler doğuyor. Twitter da kendi yenilikçi istemcilerini internette ulaşılabilir hale getirdi. Her istemcinin kendine has özellikleri var. İşte tweet atmanın yeni yolları…
1. Brizzly
Yüksek teknoloji ürünü olmadığını hissettiren, istatistikler ve yönetim içinde boğulmanızı engelleyen ve Twitter’ı sizin için daha eğlenceli hale getirmeyi amaçlayan bir istemci. Artısı: Kullanıcıları takibi bırakmadan sessize alabilmek, hizalı fotoğraflar, videolar ve haritalar. Eksisi ise sosyal medya tutkunları için fazla basit bulunması.
2. Hootsuite
Eğer elektrikli tornavidayı eski geleneksel kuzeninden daha fazla takdir edebiliyorsanız, Hootsuite’i de takdir edeceksiniz. Artıları: Her şeye bağlanabilir, tamamen kişiselleştirilebilir olması, özellikle firmalar için harika. Eksisi ise günlük kullanım için çok karmaşık olması, kullanırken dağılmış hissettirebiliyor ve arayüzü de pek beğenilmedi.
3. Seesmic
Masaüstü uygulaması da halen çok ünlüyken, online kuzeni de muhteşem bir istemci olarak geldi. Tek veya çoklu kolon modları arasında seçim yapabilmenize izin veriyor, bit.ly linklerini düzenli olarak, listelerin, aramaların ve trending topic’lerin en başında görebiliyorsunuz.
Artıları: Önemli şeyleri kaçırmanıza engel olan basit ve düz, güzel kullanıcı arayüzü. Eksisi ise güçlü kullanıcı özelliklerini bir arada toplayan tam bir seti olmaması.
4. Splitweet
Birden fazla hesabı yöneten ve sonuçlarını takip eden, özellikle kurumsal kullanıcıları hedefleyen bir istemci. Splitweet’I harika yapan özelliklerden biri, Hootsuit’in aksine, akışınızı otomatik olarak güncellemesi ve size akışınızın yanında özel olarak ayarlayabildiğiniz bir aramayı takip etmenizi sağlayan marka ismi takibi özelliği sunması. Artıları: Birçok dilde tweet atmanızı sağlıyor. Eksileri: Kullandığınız Twitter hesaplarını izole edemiyorsunuz, dolayısıyla hesaplardaki hareketleri ayrı ayrı görmek yerine hepsini aynı yerde görebiliyorsunuz.
5. Media Funnel
Media Funnel bir grup kullanıcıyı editöryal olarak kontrol etmeyi, misafir olarak paylaşım yapmayı ve anahtar kelimeler/marka etiketlemelerinden e-mail yoluyla haberdar olmayı sağlayan özellikler sunuyor.
6. My Tweet Place
Tüm Twitter hesaplarınızı kolayca yönetmenizi sağlıyor ve Twitter’ı kuralları çiğnemeden kullanmanızı sağlayan bir otomatik pilot özelliği sunuyor.
7. Tweasier
Tweasier kullanıcı dostu bir uygulama ve birçok özelliği var. Bunlardan biri, Tweasier’ın sahip olduğu özelliklere sahip olmayan birçok uygulama arasında gidip gelmeye gerek kalmadan Twitter kampanyalarını raporlamayı, takip etmeyi ve yönetmeyi çok kolay hale getirmesi. Artısı, detaylı istatistik ve rapor alabiliyor olmanız. Eksisi ise Tweasier özelliklerini tam teşekküllü kullanabilmeniz için bir miktar para ödemenizin gerekiyor olması.
8. TwitScoop
Twitter’daki trendleri ve öne çıkanları görmenizi sağlayan gerçek zamanlı bir görüntüleme aracı. Artıları: Sayfanızı tekrar yüklemeye gerek kalmadan paylaşım yapmayı, paylaşımları görmeyi ve anında yeni arkadaşlar bulmanızı sağlaması. Eksisi ise ara yüzünün fazla çocuksu bulunması.
9. Twitterfall
Twitterfall arkanıza yaslanıp dünyada neler olup bittiğini izlemek için tasarlanmış, özellikle Presentation Mode’u açarsanız insanların tweetleri dışındaki her şeyi sizin için kaldırıyor. Artıları: Muhteşem bir zaman geçirme aracı, trendleri ve öne çıkanları takip etmeniz için harika bir yol olması. Eksisi ise paylaşım yapma özelliklerinin sonradan düşünülmüş ve yapılmış gibi görünmesi.
10. TweetVisor
Twitter listeleri, çoklu-kolon şablonları, Foursquare sekmesi, arama kutusu ve birçok özelliği barındıran, tarayıcı tabanlı ilginç bir çözüm aracı.
Artıları: Cevaplar ve direkt mesajlar kenar çubuğunda görüntülenebiliyor.
Eksileri: Yavan bir kullanıcı arayüzü olması. Çok fazla metin olması, kalabalık görünümü. Bunlar TweetVisor’ı kullanıcı dostu olmaktan uzaklaştırıyor.
Bizi Takip Edin