“Hafıza, Tanıklık ve Teknolojide İyi Örnekler” Atölyesi
Hrant Dink Vakfı, antisemitizim, önyargılar, ırkçılık ile eğitim yoluyla mücadele etmek amacıyla öğrenciler ve öğretmenlerle çalışmalar yapan ve Budapeşte’de kurulan Zachor Foundation for Social Remembrance kurumunun Uluslararası Eğitim Programları Koordinatörü Jillian Lipman’ın yürütücülüğünde hafıza ve tanıklığa odaklanan bir atölye çalışması düzenliyor. Bu atölye çalışmasında I Witness Platformu’ndan yararlanarak iki tür aktivite yapılacak. USC Shoah Vakfı‘nın Görsel Tarih ve Eğitim Enstitüsü tarafından eğitim […]
Hrant Dink Vakfı, antisemitizim, önyargılar, ırkçılık ile eğitim yoluyla mücadele etmek amacıyla öğrenciler ve öğretmenlerle çalışmalar yapan ve Budapeşte’de kurulan Zachor Foundation for Social Remembrance kurumunun Uluslararası Eğitim Programları Koordinatörü Jillian Lipman’ın yürütücülüğünde hafıza ve tanıklığa odaklanan bir atölye çalışması düzenliyor.
Bu atölye çalışmasında I Witness Platformu’ndan yararlanarak iki tür aktivite yapılacak. USC Shoah Vakfı‘nın Görsel Tarih ve Eğitim Enstitüsü tarafından eğitim platformu olarak işlev gören I Witness websitesi, Holokost ve diğer soykırımlardan kurtulanların ve tanık olanların anlatılarından, hayat hikâyelerinden yola çıkarak, multimedya yöntemlerden yararlanarak eğitimcilere ve öğrencilere eğitim sağlıyor.
Atölyede yapılacak aktiviteler:
- Antisemitizm ve seyircilerin etkisi: Bu aktivite kapsamında atölye katılımcıları, antisemitizmle ilgili Holokost’tan kurtulanların, Holokost’a şahit olanların tanıklıklarını izleyecekler ve Holokost’a seyirci kalmak üzerine tartışacaklar. Seyirci kalanların tavrı ile mücadele etmek amacıyla da #BeginsWithMe çağrısı ile bir sosyal medya kampanyası tasarlayacaklar.
- Jim Crow’a tanık olmak: Holokost’tan kurtulan ve Amerika’ya göç edenlerden bir kısmı ırkçılık ve önyargıya maruz kalıp, bunların sonuçları ile mücadele etmek durumunda kaldı. Bu modülde Holokost’tan kurtulup, ABD’ye yerleşen kişilerin anlatılarına yer verilip, ırkçılık ve ırk temelli ön yargıların sonuçları incelenecek.
Atölye: Hafıza, Tanıklık ve Teknolojide İyi Örnekler
Son başvuru: 13 Aralık // 20.00
Sonuçların açıklanması: 14 Aralık
Atölye tarihi: 16 Aralık Cumartesi // 16:00-18:00
Katılım 15 kişi ile sınırlıdır.
Öğrencilere öncelik verilecektir.
Atölye dili İngilizce olacaktır.
– Atölye katılımcılarından laptop ve kulaklık getirmeleri beklenmektedir. Laptop ve kulaklık getirme imkânı olmayan sınırlı sayıda kişiye laptop ve kulaklık sağlanacaktır.
– Atölyeye başvurmak için bu formu İngilizce doldurmanız gerekmektedir.
Ayrıntılıbilgi için tıklayın.
Facebook etkinlik sayfası için tıklayın.
Kaynak: siviltoplum.la
Bizi Takip Edin