Arşivden Sonra? konuşma dizisi “Anadolu Rum Ortodoks Nüfusunun Ortak Belleği” ile devam ediyor
Küçük Asya Araştırmaları Merkezi’nden Stavros Anestidis, Arşivden Sonra? konuşma dizisi kapsamında “Anadolu Rum Ortodoks Nüfusunun Ortak Belleği” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. İkinci sezonuna farklı kurumların ev sahipliğinde devam eden Arşivden Sonra? konuşma serisinin sıradaki konuğu Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi üzerine yapılmış en kapsamlı arşivlerden birine sahip olan Atina’daki Küçük Asya Araştırmaları Merkezi (KMS). Kurumda on beş […]
Küçük Asya Araştırmaları Merkezi’nden Stavros Anestidis, Arşivden Sonra? konuşma dizisi kapsamında “Anadolu Rum Ortodoks Nüfusunun Ortak Belleği” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.
İkinci sezonuna farklı kurumların ev sahipliğinde devam eden Arşivden Sonra? konuşma serisinin sıradaki konuğu Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi üzerine yapılmış en kapsamlı arşivlerden birine sahip olan Atina’daki Küçük Asya Araştırmaları Merkezi (KMS). Kurumda on beş yıldır müdür yardımcılığı görevini yürüten Stavros Anestidis, KMS’nin tarihçesinden ve Anadolu’dan göç etmeye zorlanmış binlerce Rum Ortodoks mübadilin anılarının, yöresel müziklerinin ve halk kültürünün kayıt altına alındığı sözlü gelenek arşivinden bahsedecek. Konuşma Türkçe olarak, 14 Kasım Salı günü, 19.00’da, DEPO’da gerçekleştirilecek.
STAVROS ANESTİDİS KİMDİR?
1960 yılında İstanbul’da doğan Stavros Anestidis, İstanbul Özel Fransız Saint-Michel Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Atina Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler Bölümü’nde tamamlayan Anestidis, 1993’te aynı üniversitede Siyasal Bilgiler doktorasını tamamladı. 1994’te Küçük Asya Araştırmaları Merkezi’nde araştırmacı olarak çalışmaya başladı. 2002’den beri KMS’de müdür yardımcılığı görevini yürütmektedir. Araştırmaları özellikle İstanbul ve Anadolu Rumlarının 19. Yüzyıldaki kültürel yaşamına odaklanmıştır. Bu konular çerçevesinde çıkan yayınlarda yer almış ve uluslararası konferanslarda tebliğler sunmuştur. Türkiye’de aralarında İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesinin de bulunduğu bir çok üniversitede konferans vermiştir. Anestidis’in çalışmaları son yıllarda Türkçe konuşan Rum Ortodokslar (Karamanlılar) ve Karamanlıca edebiyatı üzerine yoğunlaşmaktadır.
Kaynak: Gazeteduvar
Bizi Takip Edin