“Türkiye’de Toplumsal Hafıza ve Geçmişle Yüzleşme Çalışmaları” başlıklı güz okulunun başvuruları açıldı!
Karakutu Derneği’nin gerçekleştirdiği, Umverteilen Vakfı ve Açık Toplum Vakfı tarafından desteklenen “Türkiye’de Toplumsal Hafıza ve Geçmişle Yüzleşme Çalışmaları” başlıklı güz okulunun başvuruları açıldı. Karakutu Derneği’nin duyurusu şu şekilde: 30 Eylül – 7 Ekim 2017 tarihleri arasında Afacan Kültürlerarası Buluşma Merkezi’nde yapılacak olan Güz Okulu, Toplumsal Hafıza ve Geçmişle Yüzleşme konularında kendisini geliştirmek isteyen gençlerin katılımına açık. Başvurmak için bu adresteki formu […]
Karakutu Derneği’nin gerçekleştirdiği, Umverteilen Vakfı ve Açık Toplum Vakfı tarafından desteklenen “Türkiye’de Toplumsal Hafıza ve Geçmişle Yüzleşme Çalışmaları” başlıklı güz okulunun başvuruları açıldı. Karakutu Derneği’nin duyurusu şu şekilde:
30 Eylül – 7 Ekim 2017 tarihleri arasında Afacan Kültürlerarası Buluşma Merkezi’nde yapılacak olan Güz Okulu, Toplumsal Hafıza ve Geçmişle Yüzleşme konularında kendisini geliştirmek isteyen gençlerin katılımına açık. Başvurmak için bu adresteki formu eksiksiz doldurmanız yeterli.
2014 yılından bu yana toplumun, özellikle gençlerin, egemen ve resmi olanlar dışındaki anlatıları duymasını mümkün kılmak ve geçmişe başka açılardan da bakalabilmelerini sağlamak için çalışmalar yürüten Karakutu Derneği olarak ilk Güz Okulumuzu düzenliyoruz. Güz Okuluna katılacak gençlerin Toplumsal Hafıza ve Geçmişle Yüzleşme Çalışmaları alanında, Türkiye’de ve dünyada yapılan çalışmalara dair bilgi edinmesini, sahadaki çalışmaları ve aktörleri öğrenmesini ve bu alanla ilgilenen/bu konuda çalışan akranlarıyla, akademisyenlerle ve sivil toplum çalışanlarıyla tanışmasını hedefliyoruz.
Yedi günlük Güz Okulu programı, akademisyen ve sivil toplum çalışanları/aktivistleri tarafından Toplumsal Hafıza ve Geçmişle Yüzleşme alanlarında verilecek seminerler, gençlerin kapasitelerinin güçlendirilmesini hedefleyen atölye çalışmaları, film gösterimleri ve dış mekân aktiviteleriyle dolu geçecek. Ayrıca katılımcıların bilgi ve yetenekleri doğrultusunda katkı sağlayabilecekleri sunumlar ve tartışma oturumları da Güz Okulunun programına dahil olacak. Hep birlikte düşünüp tartışacağımız konu başlıkları kısaca şu şekilde:
- Hafıza ve hakikatin toplumsal ve politik anlam ve işlevleri
- Adalet arayışında hafızalaştırma çalışmalarının yeri
- Türkiye’den ve dünyadan toplumsal hafıza çalışmaları örnekleri
- Geçmişle yüzleşme çalışmaları ve gençlik katılımı
Başvuru Koşulları ve Değerlendirme
- Türkiye’nin her yerinden, 18 – 26 yaş arasındaki gençler Güz Okuluna başvurabilir.
- Son başvuru tarihi 3 Eylül 2017 Pazar günüdür. Tüm başvurulara olumlu ya da olumsuz bir yanıt verilecektir. Başvuru sonuçları 8 Eylül 2017 tarihinden itibaren e-posta yoluyla duyurulacaktır.
- Karakutu Derneği’nin çalışmalarında yer almış gençlere öncelik verilecektir.
- Toplam katılımcı sayısı 20 kişidir.
- Katılımcıların yurtiçi seyahat masraflarının yüzde 90’ı ve Güz Okulu sırasındaki konaklama ve yemek masrafları Güz Okulu çerçevesinde karşılanacaktır.
- Güz Okulu hakkında ayrıntılı bilgi ve sorularınız için Karakutu Derneği Program Koordinatörü Sevinç Coşkun’a yazabilirsiniz: sevinc@karakutu.org.tr
Bizi Takip Edin