13 İlçede 13 Atölye başvuruları açıldı
13 tasarım disiplininden katılımcılar, Muğla’nın 13 ilçesinde buluşuyor. Ege’nin tarihi ve kültürel değerleri ile katmanlar üstü deneyimlerine açık kenti Muğla’da bu yaz farklı bir atölye deneyimi yaşayabilirsiniz. Atölye Muğla Bir yaz boyunca kentin birbirinden farklı karakterdeki 13 ilçesinde, kırsal kalkınmayı hedefleyen 13 atölye düzenliyor. Bu atölye deneyimlerinde konularında uzman yerel ve misafir aktörlerle eylem halinde […]
13 tasarım disiplininden katılımcılar, Muğla’nın 13 ilçesinde buluşuyor. Ege’nin tarihi ve kültürel değerleri ile katmanlar üstü deneyimlerine açık kenti Muğla’da bu yaz farklı bir atölye deneyimi yaşayabilirsiniz. Atölye Muğla Bir yaz boyunca kentin birbirinden farklı karakterdeki 13 ilçesinde, kırsal kalkınmayı hedefleyen 13 atölye düzenliyor.
Bu atölye deneyimlerinde konularında uzman yerel ve misafir aktörlerle eylem halinde olarak, Muğlalılarla etkileşim kuracak ve kente bambaşka bir açıdan bakacaksınız. 13 ilçede 13 Yaz Atölyesi’yle hem kırsalı ve insanlarını tanıyacak, doğayı gözlemleyecek hem de atölye ve saha çalışmaları doğrultusunda tasarım kültürünün gelişmesiyle kırsal kalkınmayı amaçlayan doğa ve insan dostu bir sürecin parçası olacaksınız.
Atölyelerde, 13 farklı tasarım disiplininden yürütücüler, katılımcılar, belediye birimleri, yerel oluşumlar ve halk bir araya geliyor. Her atölyenin kontenjanı 30 kişiyle sınırlı olup; gün içindeki toplantı, film gösterimleri ve tartışmalara katılım kırsalda yaşayan herkese ve Muğla’da çalışma yapan sivil oluşumlara açık olacak.
Bu yaz atölyeleriyle 13 projeye ilişkin yerel deneyimlerin, ilgili tasarım disiplininden misafir yürütücüler ve katılımcıların donanımlarıyla zenginleşmesi amaçlanıyor. Bunun için hep birlikte sorunları tespit edip tarafların istek ve beklentilerini araştırarak çözüm üreten tasarımlar geliştirilecek. Atölyelerden elde edilecek çıktılar ve yeniden üretimlerle kış döneminde yapılacak sergi ekseninde proje taslakları oluşturulacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ile koordineli olarak çalışmalar yürütülecek.
Atölye Takvimi
Yerel ve misafir aktörlerin tekil ve kolektif olarak yer alacağı bu atölye süreçlerinde mimari tasarımdan animasyon çalışmalarına, grafik tasarımdan kent planlamaya, enstelasyon kurgularından haritalamaya, yazarlıktan hikâye anlatımına dek birçok disiplin bulunuyor.
Temmuz başından Ekim sonuna kadar sürecek olan atölyeler:
- Köyceğiz Beyobası’nda, Kırçiçeği* için İnfografik Atölyesi (10-14 Temmuz)
- Milas Kızılcayıkık’ta, Sarıkız* için Mimari Tasarım Atölyesi (17-21 Temmuz)
- Yatağan Bozüyük’te Hemşehri için Sözlü Tarih Atölyesi (24-28 Temmuz)
- Datça Sındı’da, Sepet* için Yemek Tasarımı Atölyesi (31 Temmuz – 04 Ağustos)
- Menteşe Merkez’de, Bahçe Kent* için Planlama ve Mimari Tasarım Atölyesi (07-11 Ağustos)
- Bodrum Ortakent’te Sarnıç* için Koruma Atölyesi (14-18 Ağustos)
- Kavaklıdere Menteşe’de Tasarla Tak için Ürün Tasarımı Atölyesi (21-25 Ağustos)
- Marmaris Hisarönü’nde, Sefertası için Sistem Tasarımı Atölyesi (11-15 Eylül)
- Ula Esentepe’de, Çambalı** için Animasyon Atölyesi (18-22 Eylül)
- Fethiye Kayaköy’de Katman için Oyun Tasarımı Atölyesi (25-29 Eylül)
- Dalaman Kapukargın-Dalyan Rotasında Güzergah için Bisikletli Seyir Defteri Atölyesi(02-06 Ekim)
- Ortaca Dalyan – Ekincik Rotasında Yeşil Yolculuk için Deneyim Tasarımı Atölyesi (09-13 Ekim)
- Seydikemer Girmeler’de Mitoloji için Hikaye Anlatımı Atölyesi (16-20 Ekim)
* Bu atölyelerde, katılımcıların kişisel bilgisayarlarını getirmeleri gerekmektedir.
**Bu atölyede katılımcıların kişisel kamera ve fotoğraf makinelerini getirmeleri gerekmektedir.
Atölyeler hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak ve başvurmak için lütfen tıklayın
Bizi Takip Edin