STDV Kültür Sanat Fonu’nun 2024 Dönemi Başvuruları Açıldı

STDV tarafından kültür-sanat kurumlarının ve bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarının (STK) projelerini desteklemek amacıyla Turkey Mozaik Foundation iş birliği, bireysel ve kurumsal bağışçıların desteğiyle hayata geçirilen Kültür Sanat Fonu’nun 2024 dönemi başvuruları açıldı.

Fonun 2024 dönemi kapsamında desteklenecek çalışmaların odağında Türkiye’de kültür-sanat alanını güçlendirmeye yönelik aşağıda yer alan prensiplerden en az bir tanesinin yer alması bekleniyor:

  • Festivaller ve kamuya açık diğer kültür-sanat etkinlikleri,
  • Sanatçılar, kuruluşlar, kültür çalışanları arasındaki yerel iletişim, etkileşim, dayanışma, örgütlenme, iş birliği faaliyetleri,
  • Alanın ve/veya sanatçıların desteklenmesine yönelik çalışmalar.

Aşağıdaki başvuru kriterlerine uyan ve bir tüzel kişiliğe sahip kuruluşlar fona başvurabilir:

  • Türkiye’de kurulmuş dernekler, vakıflar, kâr amacı gütmeyen kooperatifler, sendikalar, vakıf üniversitesi uygulama ve araştırma merkezleri, federasyonlar/konfederasyonlar,
  • Kültür-sanat alanında deneyim, kurumsal kapasite ve vizyona sahip olan,
  • 2022 yılı gelirleri 4.000 TL – 4.000.000 TL arasında olan kuruluşlar (2023 yılı ve sonrasında kurulan kuruluşlar için bir bütçe kısıtı bulunmamaktadır.)

Kültür Sanat Fonu kapsamında STK’lara dağıtılacak hibenin toplam tutarı en az 1.350.000 TL’dir. Başvuru yapan STK hibe programından en fazla 675.000 TL talep edebilir. Eş finansman mümkündür ve bununla ilgili bir kısıt bulunmamaktadır.

Fona başvurmak isteyen kuruluşların başvuru formunu eksiksiz olarak doldurarak 15 Kasım 2024 Cuma, saat 18:00’kadar göndermeleri gerekir.

Kültür Sanat Fonu 2024 dönemi hakkında detaylı bilgiye (başvuru koşulları, değerlendirme kriterleri ve fon takvimi) ve başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.