Kadın Öz Savunma Akademisi “Eşitlik İçin Ses Ver!” Projesi için Eşitlik Elçilerini Arıyor!

Eğer 18-25 yaş aralığında, İstanbul’da yaşayan, eğitim gören veya eğitimine ara vermiş, beyanı kadın olan, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, dijital aktivizm, öz savunma gibi konularda bilgi sahibi olmak ve bu alanda değişim yaratmak isteyenleri “Eşitlik Elçisi” olmaya davet ediyor.

Kadın Öz Savunma Akademisi, ALDA ve Daktilo 1984 Derneği tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen WE ACT Projesi kapsamında “Eşitlik için Ses Ver” projesini gerçekleştiriyor. Bu proje, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ve bu eşitsizlikten doğan şiddet türlerine karşı mücadelede genç kadınları güçlendirmeyi; medya, hukuk, eğitim, siyaset ve sanat alanlarında dijital aktivizmle farkındalık yaratmayı ve bu alanlarda toplumsal cinsiyet eşitliği için politika önerileri geliştirmeyi amaçlıyor.

Program kapsamında elçiler, toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsiyete dayalı şiddetle mücadele, mental ve fiziksel öz savunma gibi konularda eğitim alacak, dijital aktivizm yoluyla seslerini daha geniş kitlelere duyurma fırsatı yakalayacak. Ayrıca, medya, hukuk, eğitim, siyaset ve sanat gibi farklı alanlarda çalışma gruplarına katılarak, bu alanlardaki eşitsizliklerle mücadelede etkin bir rol oynayacaklar.

Proje boyunca katılımcılar kişisel yolculuklarında desteklenecek ve toplumsal dönüşüme katkı sağlayacak bilgi ve beceriler elde edecekler. Program sonunda katılımcılar “Eşitlik Elçisi” sertifikası almaya hak kazanacaklar. Programa sadece 25 kişi dahil edilecek, bu yüzden başvuru için geç kalınmaması önerilir.

Program detayları:

  • 7 Ekim Pazar günü saat 13.00’te fiziksel olarak bir araya gelinecek. Ekim 2024-Ocak 2025 ayları arasında online eğitimler ve grup çalışmaları gerçekleştirilecek.
  • Şubat 2025’te dijital kürsü oturumlarında alanında bilinen isimlerle elçilerin moderatörlüğünde besleyici sohbetler yapılacak.
  • Dijital kürsü oturumları sonrası her ekip kendi politika önerilerini geliştirecek ve bu öneriler bir rehberde derlenerek yayınlanacak.
  • Elçilerin çalışmalarını ve fikirlerini insanlarla paylaşabileceği sosyal medya çalışmaları yürütülecek.

Birlikte, daha eşit ve adil bir dünya için güçlenelim!

SON BAŞVURU TARİHİ: 30 EKİM PAZARTESİ, Saat: 23:59

BAŞVURU FORMU: https://forms.gle/Xe7fN5s1A3t89XKRA

E-posta adresi: info@kadinozsavunma.org

Website: https://www.kadinozsavunma.org

Etiketler