Hrant Dink Vakfı Eğitim Bursu Başvuruları Başladı

Hrant Dink Vakfı; bilimsel çalışmayı önemseyen, demokrasi, insan hakları ve bir arada yaşam ilkelerini benimseyen ve bu tür projelerde yer almakla ilgilenen gençleri desteklemek için Hrant Dink Vakfı Eğitim Bursu veriyor. Bursun koşullarını aşağıda detaylı olarak bulabilirsiniz. 
HDV Eğitim Bursu Edvin Minassian Fonu, hukukçu Edvin Minassian’ın dostlarından olan Nurhan Gazeryan’ın girişimiyle Eylül 2024’te başlıyor. Bu fon kapsamında İstanbul’daki devlet üniversitelerinin sosyal bilimler bölüm veya programlarına bu sene hazırlık veya 1. sınıf öğrencileri olarak kayıt yapan, 18-24 yaş aralığındaki iki üniversiteli genç desteklenecektir. Yaşamı boyunca Türk-Ermeni diyaloğu için çabalamış Edvin Minassian adına verilen bu eğitim fonuyla Minassian’ın adını yaşatarak diyalog ve bir arada yaşam ilkelerini benimseyen gençlerin eğitimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. 2024-2025 dönemi aylık burs ücreti iki öğrenci için, öğrenci başına 5 bin TL olarak belirlenmiştir.
Edvin Minassian Fonu’ndan destek alacak iki öğrenciden birinde HDV web sitesinde listesi verilmiş olan azınlık liselerinin birinden mezun olma şartı aranıyor.

HDV Eğitim Bursu Edvin Minassian Fonu genel koşulları:

  • HDV bursları lisans kademesinde hazırlık sınıfı ve birinci sınıfa kayıt yaptıran yeni öğrencilerle, ara sınıf öğrencilerine verilir. Hazırlıktan birinci sınıfa geçenler ara sınıfta sayılır.
  • Burs programından sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yararlanabilirler.
  • Hrant Dink Vakfı faaliyet veya projelerinde ayda en az 16 saat olacak şekilde gönüllü faaliyetlere katılım şartı vardır.
  • Üniversiteye ilk girişte İstanbul’daki devlet üniversitelerinin sosyal bilimler bölümlerine kayıt şartı aranır.
  • HDV eğitim bursuna başvurabilmek için başka bir yerden burs almama koşulu yoktur, ancak başka yerden alınan burslar varsa bunları bildirme zorunluluğu vardır.
  • Ara sınıf öğrencileri için ağırlıklı not ortalaması, 4’lük sistemde not ortalaması 2 ve üzeri olup bir üst yıl veya yarıyıla geçiş hakkı kazanan adaya tahsis edilir.
  • Tüm bursiyerlerin Hrant Dink Vakfı Davranış Kurallarını benimsemesi ve uygulaması beklenir.
  • Başarı derecesi yüksek olan ve maddi koşulları kısıtlı olan adaylara öncelik tanınır.
Yeni dönem eğitim bursları başvuru süreci 19 Eylül tarihinde başlar ve 4 Ekim günü 23.59’a dek başvurular kabul edilir. Ekim ayı boyunca değerlendirmeler devam eder ve 31 Ekim Perşembe günü sonuçlar açıklanır. İlk burs ödemeleri Kasım ayında başlar. Koşulları karşılayan gençler için 9 ay boyunca devam eder.
Hrant Dink Vakfı Eğitim Bursu Edvin Minassian Fonu’na başvurmak için bu formu doldurabilirsiniz.