50 Yaş Üstü Kadınların Ücretli Emek Alanında Karşılaştıkları Cinsiyet Temelli Ayrımcılıklar ve Çözüm Önerileri Araştırma Raporu Sunumuna Davet

Kadınİşçi, 50 Yaş Üstü Kadınların Ücretli Emek Alanında Karşılaştıkları Cinsiyet Temelli Ayrımcılıklar ve Çözüm Önerileri isimli araştırma raporunu hazırladı. Araştırma sonuçlarını sunmak ve birlikte tartışmak için 26 Eylül Perşembe günü tüm kadınları etkinliğe davet ediyor.

Kadın emeği üzerine çalışmalar yürüten Kadın İşçi Dayanışma Derneği, Rosa Luxemburg Vakfı’nın desteği ile hazırladığı “50 Yaş Üstü Kadınların Ücretli Emek Alanında Karşılaştıkları Cinsiyet Temelli Ayrımcılıklar ve Çözüm Önerileri” başlıklı araştırma raporunu kamuoyuyla paylaşmak üzere bir etkinlik düzenliyor.

Kadınİşçi’nin gerçekleştirdiği bu kapsamlı araştırma, Türkiye’de 50 yaş üstü kadınların iş yaşamında karşılaştığı cinsiyet temelli ayrımcılıkları ele alıyor. İstanbul, Bursa, Antalya ve Kütahya’dan 24 kadınla yapılan görüşmelere dayanan bu çalışma, yaş ayrımcılığından tacize, sigortasız çalışmadan mobbinge kadar pek çok sorunu gözler önüne seriyor.

Araştırma raporu sunumunda, raporun bulguları ve çözüm önerileri tartışılacak, yaşlı kadın işçilerin maruz kaldıkları eşitsizlikler kamuoyunun dikkatine sunulacak.

Kadınİşçi, gençliğin de geleceğinin yaşlılık olacağı gerçeğinden hareketle bu alanda ve bu içerikle yapılan bu araştırma sunumuna tüm kadınları bekliyor.

Etkinlik Detayları:

Yer: Aynalı Geçit Toplantı Salonu, Meşrutiyet Cad. Avrupa Pasajı Kat: 2 Kapı No:8 Beyoğlu
Tarih: 26 Eylül Perşembe
Saat: 13.00 – 16.00

Bilgi ve Kayıt için aşağıdaki linkten formu doldurunuz.
https://forms.gle/LTnLUmdUwcShvTmX7