Dijital Dönüşüm Fonu’nun 2024 Başvuruları Açıldı

Sivil toplum kuruluşlarının (STK) dijital dönüşüm süreçlerini güçlendirmek için European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) ve Turkey Mozaik Foundation iş birliğiyle hayata geçen Dijital Dönüşüm Fonu'nun 2024 dönemi başvuruları başladı.

Fon, STK’ların dijital dönüşüm planları oluşturmasını ve hayata geçirmesini destekliyor. Program, 14 ay boyunca devam edecek; ilk iki ayda bilgilendirici atölye ve toplantılar düzenlenecek, sonraki 12 ayda ise STK’lar hibe desteği, mentorluk ve çeşitli yetenek geliştirme fırsatlarından faydalanacaktır.

2024 dönemi için yapılacak başvurularda aşağıdaki yaklaşımlardan en az birinin yer alması bekleniyor:

  • Kurumsal Verimlilik: STK’nın bilgi ve veri ile ilişkisini iyileştirmesi ve/veya düzenlemesi, veri yönetimi, haritalama, yeni yazılımlar edinme ve ekiplerin bu süreçlere uyumu.
  • Paydaşlarla İletişimi Güçlendirmek: İletişim altyapısını geliştirme, savunuculuk çalışmalarını destekleme, programların dijitalleştirilmesi.
  • Gelir Getiren Ürün/Hizmet Geliştirme: Bağışçı arayüzü, e-eğitim programları, bağışçı odaklı bilgilendirme sistemleri.
  • Veri ve Altyapıyı Paylaşıma Açmak: Kullanılan dijital altyapıların ve verilerin diğer STK’ların erişimine sunulması.

Başvuru kriterleri:

  • Türkiye’de kurulmuş dernekler, vakıflar, kooperatifler ve diğer kâr amacı gütmeyen kuruluşlar,
  • En az bir yıldır sahada aktif olarak çalışan kuruluşlar,
  • 2023 yılı gelirleri 40.000 TL ile 4.000.000 TL arasında olan kuruluşlar,
  • İlgili alanda deneyim ve kapasiteye sahip kuruluşlar.

Dijital Dönüşüm Fonu kapsamında STK’lara dağıtılacak hibenin toplam tutarı en az 1.684.000 TL’dir. Başvuru yapan STK hibe programından en fazla 210.500 TL talep edebilir.

Fona başvurmak isteyen kuruluşların başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurarak 11 Ekim, saat 18:00’a kadar göndermeleri gerekir.

Dijital Dönüşüm Fonu hakkında detaylı bilgilere (başvuru koşulları, değerlendirme kriterleri ve fon takvimi) ve başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.