Erkeklerle Erkek Egemen Dünyayı Konuşma Serisinde Yeni Videolar

21 Ağustos 2024
İletişim uzmanı ve gazeteci Derya Kap'ın Sivil Düşün desteğiyle hazırladığı videolar medya, siyaset, iş dünyası ve ilişkilerde “neden hala erkekler egemen?” ve “neden erkekler de bu sistemden zarar görüyor? ” sorularına erkeklerle birlikte yanıt arıyor.

İletişim uzmanı ve gazeteci Derya Kap, “erkeklik üzerine düşünen ve henüz düşünmemiş olan tüm erkek izleyicilere özel” 4 videodan oluşan bir seri hazırladı. Videolar medya, siyaset, iş dünyası ve ilişkilerde “neden hala erkekler egemen?” ve “neden erkekler de bu sistemden zarar görüyor? ” sorularına erkeklerle birlikte yanıt arıyor. Videoların özgün yönü, “niş” bir konuda, röportajların ağırlıkla erkeklerle yapılması ve erkeklere “gelin erkekliği konuşalım ve birlikte düşünelim!” çağrısında bulunması.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında desteklenen ve Erkek Medya, Erkek Siyaset, Erkek İş Dünyası ve İlişkide Erkek bölümlerinden oluşan videolar, 32 kişi ile yapılan röportajlardan oluşuyor. Her röportaj, “erkeklik” ve “toplumsal cinsiyet” kavramlarını deneyim ve içgörülerini paylaşıyor.

NewsLab Turkey desteğiyle 2023’te yayınlanan Türkiye’de Erkeklik’ler serisinin devamı olan ve Sivil Düşün tarafından desteklenen 4 videoda “neden erkekler her alanda olduğu gibi medya, siyaset, iş dünyası ve ilişkilerde de egemen?” ve “neden bu erkekler için sorun olsun?” sorusuna yalın ve kapsayıcı bir dille yanıt aranıyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının çoğunlukla kadın ve LGBTİ+’ların gündeminden olmasından hareket eden videolar, konuya duyarlı sınırlı sayıdaki erkeklerin sözüne yer veriyor: erkeklik ve cinsiyet eşitsizliğine dair medya, iş dünyası, siyaset ve ilişkilerdeki yansımalarını irdeliyor.

 

4 videodan oluşan seriye aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Erkek Medya

Erkek Siyaset

Erkek İş Dünyası

İlişkide Erkek