İnsan Hakları Mekanizmaları Eğitimi
Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), insan hakları savunucularının yerel ve uluslararası mekanizmaları kullanma kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla iki günlük bir eğitim çalışması düzenliyor.
İnsan hakları örgütlerinde aktif olarak çalışan ve özellikle mekanizmaların kullanımı konusunda görev üstlenen veya yakın zamanda üstlenmeyi tasarlayan tüm hak savunucuları bu eğitim çalışmasına başvurabilirler.
Eğitime katılmak için son başvuru tarihi: 5 Şubat 2024 (saat 18:00’e kadar)
Programa İlişkin Temel Bilgiler
Eğitim içeriği hazırlanırken, mekanizmaları savunucuların mücadele pratiği bağlamında konumlandıran bir bakış açısı benimsenmiştir. Eğitim sonunda katılımcıların,
- insan hakları mekanizmalarının yapısına ve işlevine dair bütüncül bir perspektif kazanmaları;
- mekanizmaların somut kullanımı konusunda temel bilgileri edinmeleri;
- mekanizmaları savunuculuk pratiğinin amaçları doğrultusunda işlevselleştirecek şekilde strateji oluşturma kapasitelerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.
⠀Eğitim programı iki tam güne yayılacak şekilde dört modülden oluşmaktadır.
- Mekanizmalara Stratejik Yaklaşım (Kerem Altıparmak, Nilgün Toker)
- İhlali Durdurmak: Acil Müdahale Mekanizmaları (Polat Yamaner)
- İhlali Gidermek: Şikayet Mekanizmaları (Hülya Dinçer, Kerem Altıparmak)
- İhlalin Tekrarlanmamasını Sağlamak: Denetim Mekanizmaları (Feray Salman)
Aynı program 23-24 Mart 2024 ve 27-28 Nisan 2024 tarihlerinde olmak üzere iki kez tekrarlanacaktır. Kontenjan her eğitim için 20 kişiyle sınırlıdır.
Ankara dışından gelen katılımcıların ulaşım ve konaklama masrafları TİHV tarafından karşılanacaktır.
Başvuru ve Değerlendirme
Eğitime katılmak isteyen hak savunucuları başvuru formunu eksiksiz bir biçimde doldurarak 5 Şubat 2024 saat 18:00’e kadar elektronik ortamda teslim edebilirler. Sonuçlar 23 Şubat 2024’e kadar bireysel e-posta yoluyla başvuruculara iletilecektir.
Başvuru formu için tıklayınız.
Bu eğitim, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) tarafından, İnsan Hakları Derneği (İHD), Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FİDH) ve İşkenceye Karşı Dünya Örgütü (OMCT) iş birliğinde yürütülen “İnsan Hakları Aktörlerinin Salgın Sonrası Dönemde Taban Merkezli Bir Yaklaşımla Korunması ve Desteklenmesi Projesi” kapsamında düzenlenmektedir. Eğitimin içeriği TİHV’in sorumluluğundadır. Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.
Bizi Takip Edin