İnsan Hakları Modülleri Tanıtım Toplantısı Başvuruları Açıldı
Haklar Projesi, sivil toplum örgütleri arasında insan hakları üzerine diyalog ve öğrenme ortaklıkları kurulmasını kolaylaşmasını sağlamak amacıyla online olarak düzenleyecekleri İnsan Hakları Modülleri Tanıtım Toplantısına davet ediyor.
Kısa adı “Haklar Projesi” olan “Kırılgan Gruplardan Gençlerin İnsan Haklarını Geliştirmek İçin Üniversite Gençliğinin Güçlendirilmesi” projesi, Avrupa Birliği’nin Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı (DIHAA) programı kapsamında, ayrımcılık ve insan hakları bağlamında üniversite öğrencilerinin güçlendirilmesini amaçlıyor.
Gençlik Servisleri Merkezi Derneği (GSM), Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği (MOKİD) ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından yürütülen proje, çevrim içi ve yüz yüze etkinlikler yoluyla eşitlik ve sıfır ayrımcılık temelinde 18-25 yaş grubu üniversite öğrencileri arasında bağ kurmayı, toplumda insan hakları kültürünün gelişmesini ve gençlerin seslerini duyurabilmeleri için demokratik alanlar oluşturmayı hedefliyor.
Sıfır ayrımcılık ve insan hakları bağlamında üniversite öğrencilerinin güçlendirilmesini amaçlayan Haklar Projesi, toplumda insan hakları kültürünün gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla gençlerle birlikte çalışmalar yürütüyor, seslerinin duyulabilmesi için onlara demokratik alanlar yaratıyor. Proje, insan hakları kültürünün en geniş toplum kesimleri tarafından benimsenmesi açısından sivil toplum örgütlerini de dâhil ederek aralarında diyalog ve öğrenme ortaklıkları kurulmasını amaçlıyor.
Toplantıya sivil toplum örgütleri temsilcileri, üniversite öğrenci toplulukları temsilcileri ve bireysel aktivistler katılabilirler. Bu toplantıların devamında STÖ’lere yönelik olarak İnsan Hakları Eğitici Eğitimi Programı düzenlenecektir.
Tanıtım Toplantıları Tarihi ve Saati:
24 Mayıs Çarşamba 2023 -19.00 – 20.30
26 Mayıs Cuma 2023 -19.00 – 20.30
31 Mayıs Çarşamba 2023 -19.00 – 20.30
Son Başvuru Tarihi: 30 Mayıs Salı 2023 -17.30
1) Bilişsel Modüller
– Toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve çocuk yaşta evlilikler bağlamında ‘Kadın Hakları’
– Kişilerin insan hakları ve nefret suçları bağlamında ‘LGBT+ Hakları’,
– Nefret söylemi bağlamında ‘Din/İnanç Gruplarının İnsan Hakları’,
– Politika değişikliği için ‘Ağ Oluşturma, İzleme ve Savunuculuk Hakkı’,
2) Psikososyal Modüller
– Kadın Hakları ve Sanat,
– LGBTİ+ Hakları ve Sanat
– Ağ Oluşturma, İzleme ve Savunuculuk Hakkı ve Sanat,
– Din/İnanç Gruplarının İnsan Hakları ve Sanat,
3) İnsan Haklar Eğitici Eğitimi Modülü
Toplantı tarihlerinden size en uygun olan tarihi seçebilirsiniz. Toplantıya her STÖ’den 2 temsilcinin katılması önerilir. Toplantıya katılım için başvuru formunu doldurmanız yeterli olacaktır.
Başvuru Formuna buradan ulaşabilirsiniz.
Bizi Takip Edin