Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılıkla Mücadele Atölyeleri Başlıyor
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, 26- 27 Mart- 31 Mart 2022 tarihlerinde üniversite öğrencilerinin katılımına açık Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılıkla Mücadele Atölyeleri düzenliyor.
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Hollanda Krallığı Büyükelçiliği MATRA Fonu desteğiyle, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddetle mücadele konusunda bilgi ve deneyim paylaşımı aracılığıyla insan hakları kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılıkla Mücadelede Bütüncül Yaklaşımlar Atölyeleri ile pek çok farklı bölümde okuyan üniversite öğrencileriyle buluşuyor.
Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılıkla Mücadele Atölyeleri ile üniversite öğrencilerinin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ve şiddetle mücadelede ilgili mekanizmalara ilişkin bilgilenmesi, hak temelli bir yaklaşım geliştirmesi ve böylece savunuculuk alanında güçlenmesi amaçlanıyor.
Bu doğrultuda birbirini bütünleyecek bir program hazırlandı. Başlangıç Atölyesi, giriş niteliğinde bir içerikle, farklı eğitim gruplarından katılımcıları bir araya getirerek toplumsal cinsiyet konusuna dair temel kavramları ve yaklaşımları, şiddetle mücadeleye ilişkin mevcut mekanizmaları ve bu alanda savunuculuk yapmak üzere gerekli olan temel bilgi ve yaklaşımları edinmeleri hedefleniyor. İkinci atölye ise alan/bölümlere göre ayrıntılandırılmış bir program ile interaktif katılıma dayalı olarak kurgulandı. İkinci atölyede toplumsal cinsiyet eşitliği ve mücadele bağlamında ilgili bölümlerin/alanların ihtiyaç duyduğu destek sağlanacak.
Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılıkla Mücadele Atölyeleri, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda güçlenmek ve savunuculuk yapmak için desteğe ihtiyaç duyan, aşağıda bölümleri belirtilen tüm üniversite öğrencilerine açıktır.
Başvuru Koşulları
- Hukuk Fakültesi
- Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik
- Psikoloji
- Sosyal Hizmet
- Sağlık Bilimleri
- Tıp Fakültesi
- İlahiyat Fakültesi
Eğitim Tarihleri
- 26 Mart 2022 Cumartesi
- 27 Mart 2022 Pazar
- 31 Mart 2022 Perşembe
Katılım Koşulları
- Atölyeye yukarıda bölümleri belirtilen üniversite öğrencileri ve atölyen tümüne katılmayı taahhüt eden öğrenciler kabul edilecek.
- Atölye zoom.us platformu üzerinden yapılacak.
- Zoom bağlantısı katılımcılara mail ve sms olarak gönderilecek.
- Çevrimiçi sınıf, atölye günü hafta sonları saat 12:45’ten, hafta içi 16.45’ten itibaren açık olacak.
- Atölyeye katılım için son saat hafta sonları 13.00, hafta içi 17.00’dir. Bu saatten sonra giriş yapan katılımcılar eğitime kabul edilmeyecek.
- Atölyeye açık isimle, açık kamera, tam katılım gösteren ve atölye sonrası değerlendirme formlarını tam dolduran katılımcılara Uluslararası Af Örgütü Eğitim Katılım Belgesi verilecektir. Katılım Belgeleri Atölye Programı tamamlandıktan sonra 2022 Eylül ayında katılımcılara gönderilecek.
- Atölyeyle ilgili sorularınız ve bağlantı sorunları ile ilgili ihe@amnesty.org.tr veya 0541 760 07 74 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Bizi Takip Edin