Genç Kadınlara Yerel Siyasette Rehberlik Edecek Mentörler Aranıyor

Ulusal Demokratik Enstitü (NDI Türkiye) ve Gençlik Örgütleri Forumu (Go-For) ortaklığında yürütülmekte olan 'Biz de Varız Programı' kapsamında, 22-30 yaş arası yerel siyasette bir şeyleri değiştirmek isteyen kadınlara rehberlik edecek kişiler aranıyor. Son başvuru tarihi 19 Aralık 2021.

Ulusal Demokratik Enstitü (NDI Türkiye) ve Gençlik Örgütleri Forumu (Go-For) ortaklığında yürütülmekte olan “Biz de Varız Programı” kapsamında gerçekleşecek mentorluk programı halihazırda yerel siyasette belediye meclis üyesi olarak yer alan kadın siyasetçileri daha etkili liderler olabilmeleri için desteklemeyi ve aynı zamanda deneyimlerini genç kuşaklara aktarabilmeleri için fırsatlar oluşturmayı hedefliyor.

Deneyimlerini 22-30 yaş arası yerel siyasette bir şeyleri değiştirmek isteyen kadınlara aktarmak ve bir yandan da çeşitli eğitimler alarak kendini geliştirmek ve etki alanını arttırmak isteyen kişiler programa başvurabilir.

Mentörlerden Beklentiler
  • Mentörlerin Ocak ve Haziran ayları arasında organize edilecek dört kapasite geliştirme eğitimine, gerçekleştirilecek iki süpervizyon toplantısına katılmaları, mentörlük yapacakları genç kadınlarla da 5 ay içerisinde 6 kez buluşmaları bekleniyor.
  • Eğitim ve buluşmalar çevrim içi gerçekleşecek.
Başvuru Koşulları
  • Mentorluk programı 25-40 yaşları arasında kadın belediye meclis üyeleri için geliştirildi.
  • Her ilden başvuru yapmak mümkünken, başvuranlar arasından Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Şanlıurfa ve Trabzon illerinden yapılan başvurular önceliklendirilecek.
Başvuru
  • Başvurmak için tıklayınız. 
  • Son Başvuru Tarihi: 19 Aralık 2021

İlgili Yazılar

Tüm Haberler