Kırılgan Grupların İnsan Hakları Tematik Kursuna Davetlisiniz
Friedrich Naumann Vakfı bünyesinde oluşturulan İnsan Hakları Akademisi, Eylül-Kasım 2021 dönemi için “Kırılgan Grupların İnsan Hakları Tematik Kursu”nu başlatıyor. 22 Eylül Çarşamba günü başlayacak kurs, 6 Kasım Cumartesi günü sona erecek. Son başvuru tarihi 10 Eylül 2021.
Friedrich Naumann Vakfı, dünya genelinde 60’tan fazla ülkede toplumun her kesiminin refahı için gerekli olan özgürlük ilkesini teşvik etmeyi amaçlamakta; insan haklarının, hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin desteklenmesi için çeşitli diyalog programları düzenlemekte. 2020 yılında, uzun yıllardır Vakfın çeşitli çalışmalarla verdiği insan hakları dersleri bir Akademi çatısı altında birleştirildi.
İnsan Hakları Akademisi, tematik kurslarına bir yenisini daha ekleyerek Eylül-Kasım 2021 dönemi için “Kırılgan Grupların İnsan Hakları Tematik Kursu”nu başlatıyor. Kurs kapsamında Kadın-Çocuk-LGBTİ+ ve Azınlık Hakları konuları uzman eğitmenler ile ele alınacak, çeşitli forumlar ile de katılımcıların öğrendiklerini üretime geçirmeleri sağlanacak. 22 Eylül Çarşamba günü başlayacak kurs, 6 Kasım Cumartesi günü sona erecek.
Eğitmen Kadrosu
- Doç. Dr. Olgun Akbulut, Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Öğretim Üyesi
- Av. Erinç Argün, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği – Türkiye Ofisi, Hukukçu
- Dr. Esra Ercan Bilgiç, Bilgi Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi
- Dr. Reyda Ergün, Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi Öğretim Üyesi
- Dr. Fehmiye Ceren Akçabay Karataş, Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi
Konular
Kurs kapsamında aşağıdaki konular işlenecek:
- Türkiye’de ve Dünyada Kadın Hareketi
- Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Hak Mücadelesi
- Uluslararası ve Ulusal Mevzuatta Çocuk Hakları
- Dijital Dünyada Çocuk
- Cinsiyet ve Cinselliğin Kuruluşunda Hukukun Rolü: Normlar, Kimlikler ve Bedenler
- İnsan Hakları Perspektifinden Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği
- Azınlık Kimdir?
- Azınlık Hakları Nelerdir?
- İnsan Hakları Alanında Proje Temelli Çalışmalar
- Bunların yanı sıra;
- Türkiye’de Kadın Olmak
- Cinsiyet ve Cinsellik Alanındaki Hak Mücadelesi ve Toplumsal Hareketler
- Türkiye’de Azınlıklar
başlıkları üzerine forumlar gerçekleştirilecek.
Kurs programına ulaşmak için tıklayınız.
Dersler
- Program, 22 Eylül – 06 Kasım 2021 tarihleri arasında, yedi hafta boyunca, toplam 14 oturum şeklinde, her hafta cumartesi günleri 10:30-13:30, çarşamba günleri 18:00-21:00 arası video konferansı şeklinde zoom programı üzerinden gerçekleşecek.
- Programın %80’ine kamera ve ses bağlantısı ile katılan ve eğitmenler tarafından başarılı bulunan katılımcılara program sonunda sertifika verilecek.
- Program kapsamında katılımcılara ilgili konuları kapsayan bir okuma paketi sağlanacaktır. Bu doğrultuda her ders iki aşamalı olarak gerçekleşecektir; ilk aşamada eğitmen tarafından ilgili oturumun konu başlığı üzerine katılımcıları bilgilendirecek ardından katılımcılara aktif bir şekilde dahil olabilecekleri bir tartışma ortamı sağlanacak.
- Ayrıca gerçekleştirilecek üç farklı forum ile katılımcıların edindikleri bilgileri hazırlayacakları sunum için kullanma imkanlarının yanı sıra birbirileri ile etkileşimleri de sağlanacak.
Başvuru Koşulları
Program Hukuk, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, İktisat, Ekonomi, Finans, Kültürel Çalışmalar, Kadın Çalışmaları, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları, İnsan Hakları, Sosyoloji, Psikoloji ve Sosyal Hizmet alanlarında en az lisans dördüncü sınıf ya da lisans üstü öğrencilerinin ve bu alanlardan mezun olan genç profesyonellerin başvurusuna açık.
Adayların başvuru öncesinde üniversite eğitimleri içinde veya başkaca kaynaklardan temel seviye insan hakları eğitimi almış olmaları gerekiyor.
Başvuru
- Başvuru için lütfen linke tıklayın.
- Son başvuru tarihi 10 Eylül 2021.
- Programa katılım ücretsizdir.
- Program Türkçe gerçekleştirilecektir.
- Sorularınızı bilgi@insanhaklariakademisi.org adresine iletebilirsiniz.
- Program hakkında detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
Bizi Takip Edin