Anadolu’dan Dayanışma Manzaraları
Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu, mezunlarının katkılarıyla hazırlanan Memleket Manzaraları: Bir Dayanışma Arkeolojisi’ni genişleterek yeniden yayınladı.
İlk olarak, 2020 yılının Mayıs ayında yayınlanan Memleket Manzaraları: Bir Dayanışma Arkeolojisi genişletildi. Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu, salgının halen sürdüğünü hatırlatarak, “Dayanışma üzerine konuşmak, içinde yaşadığımız toplumun dayanışma pratiklerinden haberdar olmak bize hala çok önemli görünüyor. Mezunlarımızın yeni yazılarıyla genişlettiğimiz yayınımızın evlerimizde, fiziksel olarak birbirimizden uzak, ama geleceğe dair hayaller kurarken hepimize ilham olabileceğine inanıyoruz.” Diyor.
Coğrafyadaki farklı dayanışma pratiklerine dair anlatı, röportaj ve yazılardan oluşan yayının editörü Ulaş Bayraktar da, salgına karşı sosyal mesafenin gerekli olduğunu ancak bu mesafenin dayanışma ve yardımlaşmayı engellememesi gerektiğini vurguluyor. Tarih ve coğrafya içinde ilham verici bir geziye çıktıklarını belirten Bayraktar, “Tüm Anadolu’yu kat ederek bu toprakların dayanışma kültürünün en özgün ve ilham verici deneyimlerini hatırlayıp öğrendik. Şölenlere ve eğlencelere katıldık, ekmek pişirdik, yemek yedik, evler yaptık, daireler satın aldık, yaşlıları ziyaret ettik, yoksullara yardım ettik, yetimlerle birlikte kamp yaptık. Ezcümle çok uzaklardaki değerleri tam içimizde hissettik, kıymetlerini en saf biçimde idrak ettik. Küçük bir ekran üzerinden koskoca bir dayanışma kıtasını keşfe çıktık, umudumuzu ve yarına olan inancımızı tazeledik. “ sözleriyle anlatıyor yayını.
Editörümüz Derya Kap’ın Tuğrul Paşaoğlu ile 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerindeki dayanışma hallerini konuştuğu röportajının da yer aldığı Memleket Manzaraları: Bir Dayanışma Arkeolojisi’ne ulaşmak için tıklayınız.
Bizi Takip Edin