Çocukların Pandemide Yaşadıkları Video Serisi Oldu
İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma Merkezi’nin AB Sivil Düşün Programı desteği ile hazırladığı “COVID – 19’la Mücadele ve Salgın Sonrasında Çocukların Psiko-Sosyal Direnim ve Sosyal Uyum Süreçlerinin Desteklenmesi” çalışması tamamlandı. Mentörlüğünü Ayşe Kaşıkırık ve Birgül Çay’ın yaptığı çalışma kapsamında çocuklara yöneltilen çeşitli sorular ve yanıtlarının yer aldığı 11 video hazırlandı.
AB Sivil Düşün Programı desteği ile İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma Merkezi’nin, Kentsel Gelişim ve Sosyal Araştırmalar Derneği ile Esenyurt Kent Konseyi iş birliğinde yürüttüğü proje, çocukların gözünden pandemi sürecinin izlenmesi, çocukların yaşadığı hak ihlallerinin görünür kılınması ve çocukların yaşadığı sorunlar karşısında farkındalık oluşturulması hedefiyle hazırlandı.
Çocukların kriz, afet, savaş gibi olağanüstü durumlardan en çok etkilenen, aynı zamanda görmezden gelinen grupların başında gelmesinden hareketle, COVID-19 salgınının çocukların içinde yaşadıkları koşullarda neden olduğu hızlı bir değişim ve bunun sonuçları çalışmanın temelini oluşturuyor.
Okulların kapanması ve hareket kısıtlamaları gibi karantina tedbirlerinin çocukların düzenini ve sosyal desteğini kesintiye uğratmasının, çocuklar üzerinden yarattığı etkinin bilimsel olarak ölçülebilmesi amacıyla çalışmada çocuklara çeşitli sorular yöneltildi.
Proje kapsamında 6-12 yaş grubu 27 çocukla çekim yapıldı. Uzman psikologların ve Rumeli Üniversitesi uzmanlarının değerlendirmeleriyle toplam 10 adet video ve farkındalık afişleri hazırlandı.
Proje kapsamında yayınlanan videolara buradan ulaşabilirsiniz.
Bizi Takip Edin