Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi Mentorluk ve Gönüllülük Programı Başvuruları Başladı

Gazeteciler Cemiyeti, Sivil Topluma Artı Derneği iş birliği ve Birleşik Krallık Büyükelçiliği finansal desteğiyle Basın Evi Mentorluk Programı ve Gönüllük Programı başlatıyor. Her iki programa başvuru için son tarih 3 Ocak 2021.
Mentorluk Programı

“Mentorluk ve Gönüllülük Programı aracılığıyla Türkiye’de Bağımsız Medyada İfade Özgürlüğünün ve Kapasitenin Geliştirilmesinin Teşvik Edilmesi” Projesi kapsamında hayata geçirilen program ile 20 medya aktörüne mentorluk desteği sunulacak. Programa haber mecraları ile ifade ve basın özgürlüğü alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri (STÖ) kabul edilecek.

Mentorluk Programında Neler Var?

20 medya aktörüyle iki aya yakın bir sürede birebir çalışılacak program kapsamında aşağıdaki konularda uzman ve eğitim desteği sağlanacak:

  • Öz değerlendirme (3 Günlük Mentor Desteği)
  • İletişim çalışmaları (Eğitim – 3 Günlük Mentor Desteği)
  • Kaynak geliştirme (Eğitim – 3 Günlük Mentor Desteği)
  • Gönüllülerle çalışma ve iş birliği

Bir haber mecrası ya da STÖ’yü temsilen en az 3 kişi, yukarıdaki başlıklarla ilgili alacakları online eğitimlerin ardından İletişim Çalışmaları veya Kaynak Geliştirme konularından biriyle ilgili alanında uzman kişilerden toplam 3 günlük mentorluk desteği alma fırsatı bulacak.

Mentorluk desteği alan kuruluşlar, aynı proje kapsamında başlatılacak Basın Evi Gönüllülük Programı’na kabul edilen genç iletişimcilerle 2021 yılı Kasım ayı sonuna kadar birlikte çalışma imkanına sahip olacak. Gönüllülerle çalışma süresi boyunca düzenlenecek izleme ve değerlendirme toplantılarıyla kuruluşlar ve gönüllülerin ortak faaliyetleriyle ilgili bilgi paylaşımı da yapılacak.

Başvuru

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru için son tarih: 3 Ocak 2021, Pazar

Sorularınızla ilgili info@gc-tr.org adresine yazarak ya da +90 533 045 08 67 no’lu telefonu arayarak ulaşabilirsiniz.

Basın Evi Gönüllülük ProgramıGönüllük Programı

Gazeteciler Cemiyeti, Basın Evi Gönüllülük Programı’na genç gazetecilerüniversitelerin iletişim fakültelerinde okumakta olan ya da mezun gençleri programa davet ediyor.

“Mentorluk ve Gönüllülük Programı aracılığıyla Türkiye’de Bağımsız Medyada İfade Özgürlüğünün ve Kapasitenin Geliştirilmesinin Teşvik Edilmesi” Projesi kapsamında hayata geçirilen program ile 20 kişiye medya alanında eğitim ve gönüllü çalışma imkânı sunulacak. Program kapsamında 35 yaş ve altındaki gönüllülerin başvuruları uygun kabul edilebilecek.

Programa kabul edilecek kişiler, gönüllülük konusunda eğitim alacak ve Proje’nin diğer ayağı olan Mentorluk Programından faydalanan sivil toplum örgütleri (STÖ) ve haber mecralarından oluşan 20 medya aktörünün çalışmalarında yer alabilecek.

Gönüllülük Programında Neler Var?

20 gönüllüyle program kapsamında aşağıdaki konularda uzman ve eğitim desteği sağlanacak:

  • Gönüllülük (25 saatlik eğitim)
  • Medya aktörlerinin öz değerlendirme çalışmalarında yer alma (3 günlük mentorluk süreci)
  • Kaynak geliştirme & İletişim çalışmaları (5’er saatlik eğitimler ve 6 günlük mentorluk süreci)
  • Medya aktörleriyle eşleşme ve ortak çalışma (9 aylık gönüllülük imkânı)

Programa kabul edilen gönüllüler, çevrim içi eğitim ve medya aktörlerinin çalışmalarını gözlemleme süreçlerinin ardından medya aktörlerinin ihtiyaçları, gönüllülerin nitelikleri ve istekleri doğrultusunda eşleştirme yapılacak. 2021 Mart ayıyla birlikte gönüllüler Basın Evi Mentörlük Programı’na kabul edilen medya aktörleriyle dokuz (9) ay boyunca birlikte çalışma şansına sahip olacak.

Ortak çalışma süresi boyunca düzenlenecek izleme ve değerlendirme toplantılarıyla medya aktörleri ve gönüllülerin ortak faaliyetleriyle ilgili bilgi paylaşımı da yapılacak.

Başvuru

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru için son tarih: 3 Ocak 2021, Pazar

Sorularınızı info@gc-tr.org adresine yazarak ya da +90 533 045 08 67 no’lu telefonlardan yanıt bulabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler