YENADER Yenilenebilir Enerji Alanındaki Paydaşları Bir Araya Getirme Hedefiyle Kuruldu
Yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli ve yaygın kullanımının sağlanması ve ülke ekonomisine katkılarının artırılabilmesi alanlarında faaliyet göstermek amacıyla Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği kuruldu. Dernek, akademiden uluslararası kurumlara yenilenebilir enerji alanındaki tüm paydaşları bir araya getirmeyi hedefliyor.
Dernekten yapılan ilk açıklamada kuruluş amacı olarak dünyanın ve Türkiye’nin ekolojik dengesini korumak adına, enerji verimliliği bilincini oluşturmak, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik kamuoyu bilincini güçlendirmek, enerji okuryazarlığını geliştirmek, yenilenebilir enerji kullanımını yaygınlaştırmak, geliştirilmesine katkı sağlamak ve üreticiden son kullanıcıya, akademiden uluslararası kurumlara yenilenebilir enerji alanındaki tüm paydaşları bir araya getirmek gösterildi.
Başkanlığını Prof. Dr. Kerem Alkin, Başkan Yardımcılığını GÜRİŞ Holding Grup CEO’su Ali Karaduman, Genel Sekreterliğini ise Enerji Sistemleri Uzmanı Dr. Füsun Tut Haklıdır’ın yürüteceği dernek, ayrıca yenilenebilir enerjiden elektrik üretmenin ekonomiye ve bireylere olan olumlu etkileri hakkında halkı bilgilendirmeyi de hedefliyor.
Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Yenilebilir Enerji Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, yerli ve milli enerji çalışmalarında son yıllarda büyük atılım gösteren Türkiye’nin başarısını devam ettirebilmesi için yenilenebilir enerji kaynakları alanında çalışmalarını kararlılıkla sürdürmesi gerektiğini vurgularken sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde ilk kez bir gün içerisinde üretilen elektriğin %90’ını yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elde etti. Yenilenebilir enerji kaynakları, temiz ve sürdürülebilir olmasının yanı sıra ülkemizin ekonomik açıdan kalkınmasına da yardımcı oluyor. Bilim insanları ve sektör temsilcilerinin yer aldığı Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin 6’ıncı ve 13’üncü maddesine destek olarak, ülkemizdeki kaynakların kullanımının sosyal, ekonomik ve ekolojik boyutlarının ulusal ve uluslararası düzlemde ele alınmasını öngörmek için beraberlik ortamı oluşturmayı hedefliyoruz. Öte yandan kamuoyunun yanı sıra üniversiteler, araştırma ve geliştirme kuruluşları, bilimsel kurumlar ile diyalog kurularak yenilenebilir enerjinin bilimsel gerekliliği konusunda iş birliği ortamı oluşturacağız”.
Bizi Takip Edin