Ayrımcılıkla Mücadele İçin Video Üretim Atölyesi Başlıyor
Sivil Toplumu Güçlendirme Programı kapsamında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun finansal desteği ile Mültecilerle Dayanışma Derneği tarafından yürütülen “Mültecilere Yönelik Ayrımcılıkla Mücadele için Etkili Video Üretimi” projesi katılımcılarını arıyor.
Toplam 15 ay sürecek olan proje çalışmaları kapsamında:
- 20 kişiyle sınırlı katılımcı gruba, mültecilerin insan hakları ve ayrımcılıkla mücadelede odaklı 250 saatlik atölye çalışması yapılacaktır. Alanlarındaki uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, İnsan Hakları, Mülteci-Göçmen Hakları ve Ayrımcılıkla Mücadele temalı farkındalık geliştirme atölyeleri (50 saat); İnsan Hakları ve Ayrımcılıkla Mücadele Odaklı Senaryo Yazımı Atölyeleri (60 Saat) İnsan Hakları ve Ayrımcılıkla Mücadele Odaklı Çekim Atölyeleri (72 Saat), İnsan Hakları ve Ayrımcılıkla Mücadele Odaklı Kurgu Atölyeleri (68 saat) olarak planlanmıştır.
- Atölye çalışmaları sonrasında 20 katılımcıdan, senaryo/çekim ve kurgularını üstlenecekleri, mültecilere yönelik ayrımcılıkla mücadele çalışmalarında savunuculuk aracı olarak kullanılabilecek nitelikte toplam 10 adet video ve 10 adet kamu spotu üretmesi istenecektir. Video ve kamu spotlarının üretimin sürecinde ekipman ve uzman desteğinden yararlanma imkanı sunulacaktır.
- Üretilen video ve kamu spotlarının, İzmir, İstanbul ve Ankara’da kamuya açık gösterimleri gerçekleştirilecektir. Mümkün olduğu takdirde diğer şehirlerde gösterimi ve festivallere katılımı teşvik edilecektir.
Bu projede yer almak üzere, İzmir’deki üniversitelerin İletişim, Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakültelerinin Sinema, Televizyon-Radyo, Film, Radyo, Sinema ve Dijital Medya, Görsel İletişim, Film Tasarımı gibi bölümlerinde okuyan öğrencilerinin başvuruları alınmaktadır. Değerlendirmeler sonucunda başvurucular arasından 20 katılımcı belirlenecektir. Belirlenen katılımcıların atölye çalışmalarına katılımı (en az % 80 devam) ve video/kamu spotu üretimi yapmaları beklenmektedir.
Başvuru ve detaylı bilgi için aşağıdaki e mail adresi ve telefon numarasından ulaşabilirsiniz.
Başvuru tarihi: 8-31 Ocak 2020
Başvuru Yöntemi: Kısa CV ve niyet mektubu (bu çalışmadan beklentiniz ve katılma nedeniniz) içeren başvuruların aşağıdaki e-mail adreslerine VİDEO2020 Kodu ile yapılması gerekmektedir. Başvurular geliş tarihine göre değerlendirmeye alınacak ve kısa listeye kalan başvurucularla görüşmeler yapılacaktır
Başvuru adresi: nursenaslan@multeci.org.tr ofis@multeci.org.tr
Telefon: 0 549 483 54 26 (Nursen Aslan)
Bizi Takip Edin