DİERG’den Öğretmenlere ’Sınıfta Cep Telefonu Kullanmayın’ Uyarısı
Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi'nin (DİERG), verimli bir eğitim-öğretim dönemi için yayınladığı önerilerde; 'öğretmenlerin sınıfta cep telefonu kullanmaması' uyarısı da yer alıyor.
DİERG, yeni eğitim ve öğretim yılı başında derste motivasyonu, verimi artırma, okulda öğrenci ve öğretmenin iyi hissetme haline katkıda bulunmak için dört öneride bulundu.
İlk öneride, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2018/10 numaralı genelgesi uyarınca, branş farkı gözetmeksizin öğretmenlerin cep telefonlarını öğretmenler odasındaki dolaplarına ya da okul yönetimine bırakarak derse girmesi gerektiği belirtilerek, ‘’Öğretmenlerin derse cep telefonları ile gelmemesi; bu kurala yerinde bir ısrarla tabi tutulan öğrencilerin kararın ciddiyetini anlamalarına, derslerdeki verimliliğinin artırılması niyetiyle bu kararın uygulandığını kavramalarına ve sahiplenmelerine de yardımcı olacaktır.‘’ deniliyor.
Okullardaki televizyonların kaldırılması tavsiye edilen ikinci öneride, okul yönetici odalarının konforunun okulun konfor ortalamasına eşit olmasına vurgu yapıldı.
Üçüncü öneride, bazı okul bahçelerinde yeşil alan bırakılmadığı, bina dışında kalan toprak ya da yeşil alanın üzeri asfaltla ya da betonla örtüldüğü belirtilerek; ”Bu yanlış uygulamadan vazgeçilmeli, öğrencilerin toprakta oynamasına, toprakla ilgili çalışmalar yapmasına izin verilmelidir.’’ denildi.
Dördüncü öneri de ise, okulların kamera ve güvenlik alarm sistemlerinin mevcut ve aktif olduğu hatırlatılarak, okul çevresindeki iki, üç metreyi bulan yüksek dış duvar ve jiletli tel örgülerin kaldırılması istendi.
DİERG’in okul öncesinden lisans üstü çalışmalara kadar eğitimle ilgili her konuda araştırma, değerlendirme, sorunların çözümü noktasında politikalar üreten bir kurum olduğunu belirten Başkan Aziz Yağan, kanıta dayalı nitelikli veriler yardımıyla öğrenci ve öğretmenlerin okul yaşantılarını, bu yaşantıya yaklaşımlarını, etkilenişlerini belirlemek ve tartışmak; öğretmenlere kuramsal, pratik destekler sunmak; eğitimin her bir bileşeni içinde ve bileşenler arasında yapıcı, ılımlı diyalog sağlamak; nitelikli eğitimle öğrencinin ve toplumun gelişimine katkıda bulunmak istediklerini ifade ediyor. Yakın zamanda dierg.org adlı sitelerinin aktif olarak eğitim camiasının hizmetine açacaklarını da belirten Yağan, “Sitedeki blog, toplumun her bir bireyinin eğitim öğretimle ilgili görüş, analiz, eleştiri ve tartışmalarına açık olacaktır. Öğrencinin ve toplumun gereksinimlerine göre çalışmalarını yönlendiren; eğitimi etkileyen, eğitimden etkilenen her bireyi ve kesimi paydaş bilen; eğitimi etkileyen ve eğitimden etkilenen her olguyu izlemek isteyen; çalışmalarını bağımsız, gönüllü, kar amacı gütmeden ve toplum yararına yürüten DİERG; eğitimle ilgili her türlü işbirliğine, desteğe, proje önerilerine açıktır.‘’ şeklinde konuştu.
Bizi Takip Edin