Almanya ve Türkiye’den Gençlere Yönelik Atölye Tasarlama Ve Yaygınlaştırma Eğitimi
TOY Gençlik Derneği, Almanya'dan planpolitik partnerliği ve Alman Federal Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen Alman-Türk Gençlik Köprüsü'nün desteğiyle, sadece insani yardım ve sosyal uyum alanında profesyonel çalışanlara yönelik bir eğitim düzenleyecek. Eğitim, 7-12 Ekim 2019 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek.
Global Playgrounds Projesi kapsamında genç sığınmacıların, yerinden edilmiş kişilerin, mültecilerin entegrasyonu için Türkiye ve Almanya’dan gençler ile birlikte 2016 ve 2017 yıllarında 12 oyun (kutu oyunu, kart oyunu, simülasyon, rol oyunu vb.) tasarlandı. 2018 yılında ise bu oyunların yaygınlaştırılması için toplamda 6 atölye tasarlanmış ve yaygınlaştırılmaya başladı. 7-12 Ekim 2019 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek eğitimde, Türkiye ve Almanya’dan 20 gençle birlikte, tasarlanan oyunların genç sığınmacıların, yerinden edilmiş kişilerin, mültecilerin arasında yaygınlaştırılmasını sağlamak için çalışmalar yapılacak. Bu çalışmalar sayesinde gündelik yaşamda yerel halkın ve genç sığınmacıların, yerinden edilmiş kişilerin, mültecilerin bu oyunları birlikte oynama metotlarının geliştirilmesi ve bölgesel yaygınlaştırılması ile aynı zamanda oyunların insani yardım alanında kullanılabilecek araçlar arasında yer edinmesi amaçlanıyor.
Eğitim çalışması, Almanya ve Türkiye’den tecrübeli eğitmenler tarafından yönetilirken, katılımcılar insani yardım alanına ve atölye tasarlamaya dair bilgi edindikten sonra tasarlanan oyunları deneyimleyecekler. Ayrıca, bu oyunları daha sonra pratikte uygulamak için, nerede ve kiminle ve nasıl oynanmasının uygun olacağına dair yol haritası belirleyecekler. Çalışma dilleri Almanca ve Türkçe olacak. Aynı zamanda tercüme olacak.
Proje birlikte ve birbirinden öğrenme imkanı sunarken, çeşitlilik arz eden toplumlardaki birlikteliği iyileştiren fikirleri somut adımlara dönüştürmek için olanaklar da sunmakta.
Katılım Koşulları
- 18 ila 28 yaşları arasında olmak,
- Kendi ülkende insani yardım alanında çalışan bir sivil toplum kuruluşunda profesyonel çalışan olmak,
- Kendi ülkendeki mültecilerin durumuyla ilgilenmek ve başka gençlerle bu konuda paylaşımda bulunmak istemek,
- Almanya ve Türkiye’deki göç ve entegrasyon konularını ele alan ve daha sonra iki ülkede uygulanacak olan, Almanya ve Türkiye’den yaratıcı kişiliklere sahip gençlerin olduğu bir grupta oyun kültürünü öğrenmek istemek,
- Atölyelerin yaygınlaştırılmasını kolaylaştıracak ağlarda aktif olarak rol almak,
Karşılanan Harcamalar
- Etkinlik yerine gidiş ve dönüş seyahati
- İzmir’de eğitim boyunca tam pansiyon konaklama
- Eğitim programı
Kişisel ihtiyaçlar için yapılacak harcamalar program imkanları kapsamında yer almamaktadır. Katılım ücreti talep edilmemektedir.
Başvuru
Türkiye’den yapılacak başvurular için:
Lütfen linkteki başvuru formunu 25 Ağustos 2019 tarihine kadar doldurunuz.
Başvuru prosedürünün sonucu hakkında e-posta yoluyla bilgi verilecektir.
Düzenleyici
Global Playgrounds – From Design to Practice Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya öncülüğünde, planpolitik ve Toy Gençlik Derneği‘nin işbirliği ile ortaya konan bir projedir.
Sorularınız için:
Simge Sönmez
Gençlik Köprüsü Türkiye – Almanya’yla İletişim için:
Türkiye Ofisi:
Defne Yalman
Almanya Ofisi:
Katrin Yasar
yasar@jugendbruecke.de
Eğitim, Alman Federal Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen Alman-Türk Gençlik Köprüsü’nün “Creating Future Bridges – Innovative Networks and Visions for German-Turkish Youth Exchange” proje serisinin bir parçasıdır.
Bizi Takip Edin