Şanlıurfa’da Girişimcilik Ekosistemine GİGAP Desteği
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 48 girişimci adayı Gazelle İnovasyon Girişimcilik ve Araştırma Programı (GİGAP) Demo Günü’nde iş fikirlerini yatırımcılar, özel şirketler ve kamu paydaş kurumlarıyla buluşturdu. Girişimcilerin bir sonraki adımı, bu fikirleri finansal desteklerle hayata geçirmek olacak.
Suriyeli ve Ev Sahibi Topluluklar İçin İstihdam İmkânlarının Geliştirilmesi ve Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi Yolu ile Dayanıklılık Oluşturma Projesi kapsamında oluşturulan GİGAP, Güneydoğu Anadolu bölgesinden girişimci adaylarını, tarım, gıda, su teknolojileri, dijital dönüşüm, eğitim teknolojileri ve diğer yenilikçi alanlardaki yerel paydaşlarla buluşturdu.
Başvuruda bulunan 179 kişi arasından seçilen 48 girişimci, projelerini yatırımcılar, özel şirketler ve kamu paydaş kurumlarına tanıttı. Jüri tarafından seçilen iş fikirleri, 11 farklı kategoride 13 farklı destek ile ödüllendirilecek.
GİGAP Fikir Üretme Kamplarında Dijital Dönüşüm ve Tarım, Gıda, Su alanlarında düzenlenen 2 farklı kampta 143 girişimci, bölgedeki kurumlar ve iş insanlarından edinilen, bölgenin öncelikli ihtiyaçlarına yönelik iş fikirlerini geliştirdi. Kamplar sonrasında programa dahil olan 21 takıma 160 saat yönderlik desteği sağlandı.
İş fikirlerini hazırlayan 14 takım, bugün düzenlenen GİGAP Demo Günü sonrasında, TÜBİTAK, KOSGEB ve melek yatırımcılardan finansal destek alma fırsatı yakalayacak. Girişimciler faaliyetlerini proje kapsamında Şanlıurfa Teknokent bünyesinde kurulacak olan GİGAP Atölye’de sürdürebilecek.
Proje, Şanlıurfa Teknokent’in kurumsal kapasitesinin artırılmasını, iş geliştirme faaliyetlerinin güçlendirilmesini, bölgedeki işletmelerin geliştirilmesini, iş imkânlarının artırılmasını ve bölgedeki paydaşların girişimcilik için bir arada çalışma kültürünü oluşturmasını destekliyor.
Şanlıurfa Teknokent’te oluşturulan GİGAP ise bölgedeki girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmayı ve bu potansiyeli yerel paydaşlarla sürdürülebilir ve ölçeklenebilir kılmayı hedefliyor. Yerel paydaşların katkı verdiği GİGAP’ı Şanlıurfa Teknokent’in ortakları arasında yer alan Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ve Şanlıurfa Ticaret Borsası gibi kurumlar da destekliyor.
Japon Hükümeti tarafından finanse edilen, Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) teknik desteğiyle yürütülen ve GİGAP’ı da oluşturan proje, UNDP Türkiye’nin Suriye Krizine Yanıt ve Dayanıklılık portfolyosu kapsamındaki projeler arasında.
Bizi Takip Edin