Ege’nin İki Yakasını Bir Araya Getiren “Barış Buluşması”

13 Temmuz 2018
Ege'nin iki yakasını bir araya getiren Barış Buluşması bugün başlıyor. 13 Temmuz – 15 Temmuz arasında gerçekleştirilecek olan program Yunanistan'ın Leros Adası'nda gerçekleştirilecek.

Barış Buluşması Leros-Kalimnos-Aspalias Metropolitliği, Leros Belediyesi, Defne-Dafni Türk Yunan Derneği, Leros Artemis Dans Okulu tarafından ortaklaşa olarak düzenleniyor. Programda dans gösterileri, sergi, Rebetika dinletisi (Rembet müziğine verilen isim) ve belgesel gösterimi yer alıyor.

Halk dansları gösterisiyle başlayacak

Barış Buluşması adıyla gerçekleştirilen program 13 Temmuz Cuma günü (bugün), saat 20.00’de Platanos Meydanı’nda Kanada Dans Derneği Kyklos-Halk Dansları Topluluğunun gösterisiyle başlayacak.

14 Temmuz Cumartesi günü ise saat 20.00’de Alinda Metropolitlik binasında “İmroz-Karşı Bellek” fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Açılışta Kalimnos-Leros-Astipalias Metropoliti Paisios, Bölge Valisi Hacimarkos, Belediye Başkanı Kolias ve Defne Derneği Başkanı. Emekli Büyükelçi Yalım Eralp birer konuşma yapacaklar. Açılış sonrası solist Stelios Berberis mini bir dinleti sunacak.

15 Temmuz Pazar Günü ise Platanos Meydanı’nda Eniz Rıza Sakızlı ve Mesut Tufan’ın yönetmenliğini üstlendiği Yanyana belgeselinin İmroz bölümünden bir gösterim yapılacak. Belgeselde Türkiye’nin beş farklı bölgesinden Rum, Yahudi, Ermeni ve Süryaniler ile gerçekleştirilen röportajlar ve sözlü anlatılar yer alıyor.

Ayrıca Stelios Berberis, Artemis Dans Okulu müzisyenleri ve Kanada Kyklos-Halk Dansları Topluluğunun katılımıyla rebetika dinletisi ve dansları sunulacak.

Davetiye ve program 5 farklı dilde basıldı

Leros Adası’nın çok kültürlü yapısını ve Ege’nin iki yakasını bir araya getirmesi nedeniyle Leros Adası’nda gerçekleştirilecek “Barış Buluşması”nın davetiyeleri ve programı İngilizce, İtalyanca, Fransızca, Türkçe ve Yunanca olmak üzere beş ayrı dilde basıldı.

Tam program ise şöyle:

13 Temmuz Cuma 20:00, Platanos Meydanı’nda Kanada Dans Derneği Kyklos-Halk Dansları Topluluğu gösterisi

14 Temmuz Cumartesi 20:00, Alinda Metropolitlik Binası’nda “İmroz – Karşı Bellek” fotoğraf sergisi açılış konuşması / Kalimnos-Leros-Astipalias Metropoliti Paisios, Bölge Valisi Hacimarkos, Belediye Başkanı Kolias ve Defne Derneği Başkanı Emekli Büyükelçi Yalım Eralp 21:00 Mini müzik dinletisi  – Solist Stelios Berberis / 22:00 Kokteyl

15 Temmuz Pazar 21:00, Platanos Meydanı’nda Belgesel gösterimi – ” Yanyana” ( İmroz bölümü) Yönetmen: Enis Rıza Sakızlı ve Mesut Tufan 22:00 Rebetika dinletisi ve dansları: S. Berberis, Artemis Dans okulu müzisyenleri ve KYKLOS Kanada Dans Derneği’nin katılımıyla

Kaynak: Bianet

İlgili Yazılar

Tüm Haberler