Yerel Kod Global Hedef Gönüllülerini Arıyor

Roman Hakları Derneği’nin Amerikan Elçiliği'nin hibe desteği ile gerçekleştirdiği ‘Yerel Kodlar Global Hedefler’ projesi, 14 – 18 yaş arasındaki gençleri teknoloji, sanat, girişimcilik, tasarım, sosyal sorumluluk gibi alanlarda 21. yüzyıl ile birlikte gelen gereksinimler ve gelecekte aranacak nitelikler konusunda bilinçlendirmek, yaratıcılığı teknoloji kullanarak ifade edebilme becerisi kazandırmak, sosyal sorunlara duyarlı bireyler olmalarına katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Sivil toplum ve girişimciliğin ortak hedef alanlarında çalışma yürüten Yerel Kodlar Global Hedefler projesi, 3 farklı kategoride 3 gönüllü stajyer aramaktadır.

– Topluluk Sorumlusu

Proje katılımcılarıyla ile iletişim kurmak. Eğitim programı ile ilgili haber ve detayları katılımcı topluluğa iletmek ve katılımcı topluluktan geri bildirim almak.

– Medya Sorumlusu

Proje sosyal medya hesaplarının takibini yapmak ve görsel içerikler üretmek, paylaşmak.

– Dijital Üretim Sorumlusu

Yeni nesil üretim cihazlarının (3 Boyutlu Yazıcı, CNC, Laser Kesici ) kullanımı konusunda katılımcıları projelerinde desteklemek, prototipleme aşamasında desteklemek.

Kimler Başvurabilir ?

Eğitim, sivil toplum kuruluşu çalışanları, üniversite öğrencileri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya  gönüllü olma motivasyonuna sahip herkesin başvurusuna açıktır.

Eğitimler, 2- 30 Temmuz arasında Şişli Belediyesi İzzetpaşa Kent Atölyesi’nde ( Mecidiyeköy ) gerçekleşecektir.

Son Başvuru Tarihi: 28 Haziran 2018 

Detaylı bilgi için, yerelkodglobalhedef.org web sitesini ziyaret edebilir, soru ve görüşleriniz için bize yerelkodglobalhedef@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Başvuru için tıklayınız.