Financing Social Impact Conference Sosyal Finansman Sektöründen Uzmanları Bir Araya Getirdi
Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), Ashoka Türkiye ve Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı işbirliğiyle; UniCredit Vakfı ve Vehbi Koç Vakfı tarafından desteklenen “Change with Business” projesi kapsamında “Financing Social Impact Conference”ı gerçekleştirdi.
3 Mayıs 2018 Perşembe günü Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde (ANAMED) gerçekleştirilen konferans; global ölçekte çeşitli mekanizmaları farklı alanlardan karar alıcılara sunmak ve Türkiye finansman ekosisteminin, sosyal finansman sektörünün arz yönünü geliştirmeye yönelik girişimlerde bulunmasına öncülük etmek amacıyla düzenlendi. Konferansa sivil toplum kuruluşları, sosyal girişimciler; özel sektör, finans sektörü, yatırımcılar, kamu ve fon veren kurum temsilcileri, analistler ve akademisyenler katıldılar.
Sosyal etki odaklı araştırma ve uygulama merkezi olarak faaliyet gösteren Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu, Ashoka Türkiye ve Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı işbirliği ve UniCredit Vakfı ve Vehbi Koç Vakfı desteği ile Financing Social Impact Conference’ı gerçekleştirildi.
3 Mayıs 2018 Perşembe günü Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde (ANAMED) gerçekleştirilen konferansta çeşitli finans mekanizmalarının farklı alanlardan karar alıcılara sunulması ve Türkiye finansman ekosisteminin, sosyal finansman sektörünün arz yönünü geliştirmeye yönelik girişimlerde bulunmasına öncülük edilmesi amaçlandı. Konferansa sivil toplum kuruluşları, sosyal girişimciler, özel sektör, finans sektörü, yatırımcılar, kamu ve fon veren kurum temsilcileri ve farklı üniversitelerden akademisyenler katıldılar.
İki yıldır UniCredit Vakfı ve Vehbi Koç Vakfı tarafından desteklenen Change with Business projesi; Türkiye’de sosyal girişimciliğin gelişmesini ve bu kavramın Türkiye’deki sosyal ve ekonomik sisteme yerleşmesinin önündeki engellerin ortadan kaldırılmasını hedeflemektedir.
Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu’ndan Gonca Ongan, Vehbi Koç Vakfı’ndan Erdal Yıldırım, UniCredit Vakfı’ndan Luca Mantoan, Social Value International’dan Jeremy Nicholls, Social Enterprise UK’den Charlie Wigglesworth, Alternatif Yaşam Derneği’nden Ercan Tutal, Otsimo’dan Hasan Zafer Elcik, European Investment Fund’dan Jaime Vera Calonje, Galata Business Angels’dan Ata Uzunhasan, Yuvarla’dan Emre Danacı, NESsT’ten Zoltan Bereczki, The Financing Agency for Social Entrepreneurship (FASE)’den Sabine Kaiser ve bağımsız uzman Giuseppe Ambrosio konferans konuşmacıları olarak programda yer aldılar.
Konferansta, Türkiye’den ve dünyadan sosyal finansman ile ilgili farklı paydaşlar (sosyal girişimciler, girişimcilik filantropisi ile ilgili kuruluşlar, melek yatırımcılar, bankalar ve aracı kuruluşlar) iyi uygulamalarını ve vakalarını konferansa farklı alanlardan katılım sağlayan karar alıcılar ile paylaştılar, fikir alışverişinde bulundular.
Konferans konuşmacıları tarafından, sosyal girişimcilerin olgunluk seviyesi ve yaşam döngüleri süresince farklı finansman çeşitlerine ihtiyacı olduğu, Türkiye’de sürdürülebilir finansman kaynaklarının oluşturulması gerektiği ve bunların sağlanması durumunda sosyal etkisi yüksek ve sürdürülebilir sosyal girişimlerin ekosistemde yer alacağı vurgulandı.
Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu yayını olan ve Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı işbirliği ile geliştirilen Sosyal Finansman Rehberi de tüm konferans katılımcıları ile paylaşıldı. Bu rehber; mevcut veya yeni oluşturulacak finansman modellerinin Türkiye’deki sosyal girişimcilik sektöründe nasıl işleyebileceğini, sosyal girişimlere nasıl destek sağlayabileceğini ve sosyal girişimcilik sektörünün kalkınmasında nasıl rol oynayabileceğini çeşitli örnekler ve önerilerle anlatmaktadır.
Bizi Takip Edin