Akran zorbalığı eğitimi Mardin’de
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHU-DER) Diyarbakır Şubesi ve Her Yerde Sanat Derneği‘nin 12-13-14-15 Ocak 2018 tarihleri arasında, Mardin’de düzenleyeceği “Akran Zorbalığı” konulu eğitim katılımcılarını bekliyor. Eğitimin duyurusu şöyle: Akran zorbalığı; aynı yaş grubunda olan çocuk ve ergenlerin birbirlerine veya tek bir kişiye karşı fiziksel, sözel ve duygusal şiddet içeren, örseleyici, zarar verici davranışlarda bulunmaları halidir. Söz […]
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHU-DER) Diyarbakır Şubesi ve Her Yerde Sanat Derneği‘nin 12-13-14-15 Ocak 2018 tarihleri arasında, Mardin’de düzenleyeceği “Akran Zorbalığı” konulu eğitim katılımcılarını bekliyor. Eğitimin duyurusu şöyle:
Akran zorbalığı; aynı yaş grubunda olan çocuk ve ergenlerin birbirlerine veya tek bir kişiye karşı fiziksel, sözel ve duygusal şiddet içeren, örseleyici, zarar verici davranışlarda bulunmaları halidir. Söz konusu araştırmalar akran zorbalığının öğrencinin okul başarısını olduğu kadar ruh ve beden sağlığını da yakından etkileyen ve müdahale gerektiren bir şiddet türü olduğu gerçeğini doğurmaktadır. Son dönemlerde ise akran zorbalığı çok farklı bir boyutta karşımızda çıkmaktadır. Suriye iç savaşından sonra ülkemize göç etmiş olan ailelerin çocukları okullarda ve toplumsal yaşamda bu zorbalığa daha fazla maruz kalabilmektedirler.
SHU-DER Diyarbakır Şubesi ve Her Yerde Sanat Derneği işbirliğiyle 12-13-14-15 Ocak 2018 tarihleri arasında, Mardin‘de dört gün sürecek olan “Akran Zorbalığı” konulu bir eğitim gerçekleştirilecektir. Eğitim tamamlandıktan sonra MEB onayı ile okullarda öğretmenlere Akran zorbalığı konusunda bilgilendirme çalışması yapılacaktır. Eğitimi tamamlamış olan katılımcılara “Katılım Sertifikası” verilecektir ve bu kişiler bahsedilen bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştirebileceklerdir.
Çalışmanın Destekçisi Sivil Düşün AB Programıdır.
Program dahilinde Mardin dışından sınırlı sayıda katılımcının konaklaması sağlanacaktır.
Program boyunca öğle yemeği ve ara ikramlar olacaktır.
Mardin dışından eğitime gelecek olan sınırlı sayıda katılımcının yol masrafı karşılanacaktır.
- Çocuklarla aktif olarak çalışan veya çalışma isteği olan
- Yerel kültür ve yerelde yürütülen çocuk çalışmaları hakkında bilgi sahibi olan,
- Kişiler arası iletişim becerisi olan, kendini ifade edebilen,
- Konu ile ilgili bilgileri geliştirme, uygun öğrenme ve eğitim süreçlerine aktif olarak katılabilecek,
- Sahada çalışma yürütebilecek,
- Ekip çalışmalarına yatkın, üretken ve çocuklarla çalışma konusunda motivasyona sahip, dinamik bir ortamda gönüllü olarak çalışma yapabilecek olan,
- Mardin’de ikamet eden veya kalma olanağı olan,
- Sivil Düşün ve Her Yerde Sanat Derneği işbirliği ile birlikte gerçekleştirilecek olan bu çalışmaya gönüllü katılım sağlamak isteyenler eğitime başvurabilirler.
Başvuru formundaki sorular eksiksiz olarak doldurup, form en geç 25 Aralık 2017 tarihine kadar gönderilmelidir. Bu tarihten sonra iletilen formlar kabul edilmeyecektir.
Not: Çalışma hakkında bilgi ve sorular için aşağıdaki e-posta adreslerinden ulaşabilirsiniz
Başvuru formu için tıklayın.
Bizi Takip Edin