Minik Parmaklar Geleceğini Programlıyor Projesi Eğitmenlerini Arıyor!

29 Kasım 2017
Teknoloji tüketenden, teknoloji üreten ve ihraç eden bir ekonomiye dönüşümün ancak eğitimle ve katma değer yaratan ekonomiye yatırımla mümkün olduğuna inanan Microsoft Türkiye, QNB Finansbank ve Habitat olarak Türkiye’nin bilişimdeki insan kaynağını geliştirmek üzere el ele verdi. Çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesini amaçlayarak, “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesini tüm Türkiye’ye yaymak üzere ilk […]

Teknoloji tüketenden, teknoloji üreten ve ihraç eden bir ekonomiye dönüşümün ancak eğitimle ve katma değer yaratan ekonomiye yatırımla mümkün olduğuna inanan Microsoft Türkiye, QNB Finansbank ve Habitat olarak Türkiye’nin bilişimdeki insan kaynağını geliştirmek üzere el ele verdi. Çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesini amaçlayarak, “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesini tüm Türkiye’ye yaymak üzere ilk adımlarımızı atıyoruz.

Çocukların bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelmesini hedefleyen proje, çocukların yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirecek, onları programcılık ile tanıştırarak, kod okuryazarlığı bilincini yayacak.

  • Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor Projesi’nin 7-10 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitmen eğitimine, proje kapsamında, pilot uygulama illerinden gelen başvurular kabul edilecektir. Kontenjan 25 kişiyle sınırlıdır.

 

(Proje İlleri: İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, İzmir, Manisa, Adıyaman, Afyon, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Gaziantep, Elazığ, Kars, Malatya, Erzurum,Eskişehir, Konya,  Kayseri, Kırklareli, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Hatay, Düzce, Trabzon, Van )

Sen de çocukların analitik düşünmelerine katkı sağlayarak kod okuryazarlığı bilincini yayacak Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor projemizde gönüllü olmak istiyorsan hemen başvur.

BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Son Başvuru Tarihi: 1 Aralık 2017

Kimler eğitmen olabilir?

Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip, çocuklara kodlama eğitimi vermeye hedefli, 15-30 yaşları arasındaki gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle işbirliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda 8 saatlik yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde 8-12 yaş aralığındaki en az 50 çocuğa ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Gönüllü eğitmenlerin ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?

Eğitmen eğitimi, 7-10 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacaktır.

Eğitmen eğitimi, projenin master eğitmenleri tarafından verilecektir.

 Her türlü sorunuz için bilisim@habitatdernegi.org adresinden bilgi alabilirsiniz.