Türkiye-Ermenistan Burs Programı Yeni Dönem Başvurularını Bekliyor!

Hrant Dink Vakfı, komşu ülkeden profesyonellerin sınır ötesi işbirliği ağları kurmalarını teşvik etmek amacıyla Türkiye-Ermenistan Burs Programı’nın yeni dönemini, Birleşik Krallık Çatışma, İstikrar, Güvenlik Fonu desteği ve Gümrü Gençlik Girişim Merkezi iş birliği ile başlatıyor. Vakfın ilanı şöyle: Hrant Dink Vakfı, 2017-2018  döneminde, Ermenistan ve Türkiye’den toplam 10 profesyonele, dört ilâ sekiz ay boyunca komşu […]

Hrant Dink Vakfı, komşu ülkeden profesyonellerin sınır ötesi işbirliği ağları kurmalarını teşvik etmek amacıyla Türkiye-Ermenistan Burs Programı’nın yeni dönemini, Birleşik Krallık Çatışma, İstikrar, Güvenlik Fonu desteği ve Gümrü Gençlik Girişim Merkezi iş birliği ile başlatıyor. Vakfın ilanı şöyle:

Hrant Dink Vakfı, 2017-2018  döneminde, Ermenistan ve Türkiye’den toplam 10 profesyonele, dört ilâ sekiz ay boyunca komşu ülkede yaşama ve belirli bir ‘Ev Sahibi Kuruluş’ bünyesinde özel bir iş birliği programına katılma imkânı sağlamaya devam ediyor. Burs Programı, iki komşu ülke arasında uzmanlık paylaşımı ve kalıcı iş birliğine en çok ihtiyaç duyulan akademi, araştırma merkezleri, sivil toplum, girişimcilik, basın, iletişim, kültür-sanat, mimarlık, tasarım, mutfak sanatları, çeviri-dil eğitimi, hukuk, sağlık hizmetleri ve tıp alanlarındaki faaliyetleri destekleyecek.

Türkiye’den 36, Ermenistan’dan 33 farklı ev sahibi kuruluş, komşu ülkeden gelecek profesyonelleri ağırlayacak. Ev Sahibi Kuruluşların önerdiği programlar dışında, kendi proje fikirlerini komşu ülkede hayata geçirmek isteyen adaylar da başvurularını sunabilecek.

Ermenistan’daki Ev Sahibi Kuruluşlar (İngilizce)

Türkiye’deki Ev Sahibi Kuruluşlar (İngilizce)

Kimler Başvurabilir?

  • Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, akademisyen ve bağımsız araştırmacılar
  • Sivil toplum çalışanları
  • Gazeteciler, muhabir ve foto-muhabirler
  • Fotoğrafçılar, sanatçılar, tasarımcılar, mimarlar, aşçılar
  • Yazarlar, çevirmenler
  • Hukuk ve halkla ilişkiler uzmanları
  • Kendi proje fikirlerini hayata geçirmek isteyen bütün adaylar

Başvuruya devam etmeden önce Türkiye-Ermenistan Burs Programı Yönetmeliği‘ni dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz (İngilizce).

Türkiye ve Ermenistan vatandaşları ile Türkiye ve Ermenistan’da ikamet eden adaylar Burs Programı’na başvurabilirler. Burs Programı’na katılmak isteyen adaylar, İngilizce başvuru formunu en geç 7 Ağustos 2017 tarihine kadar doldurup, iki adet referans mektubu ve özgeçmişleri ile birlikte başvuru yapabilir.

Program için gelen başvurular Hrant Dink Vakfı tarafından ilgili Ev Sahibi Kuruluşlara iletilecek olup, bu kuruluşlar programa katılmaya hak kazanan kişileri kendi tercihleri doğrultusunda belirleyecek. Programın mevcut bütçesi 10 profesyonelin katılımına imkân veriyor. Başvuru sürecinde, 10’dan fazla adayın tercih ettikleri Ev Sahibi Kuruluşla eşleşmesi durumunda, nihai bursiyerleri belirlemek amacıyla, Türkiye ve Ermenistan’dan üç üyenin görev yapacağı bağımsız bir Seçici Kurul devreye girecek. Seçici Kurul üyeleri kendi deneyim ve görüşleri ışığında bireysel olarak görev yapacak olup, yapacakları değerlendirmeler bağlı oldukları kurum ve kuruluşların görüşlerini yansıtan bir seçim olarak değerlendirilmemelidir.

Program hakkında daha detaylı bilgi ve sorularınız için proje koordinatörleri Zeynep Sungur ve Armenuhi Nikoghosyan ile fellowship@hrantdink.org adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Başvuru için tıklayın.

Türkiye-Ermenistan Burs Programı Seçici Kurul Üyeleri
İbrahim Betil
Sema Kılıçer
Zara Lavchyan


Hrant Dink Vakfı, Türkiye-Ermenistan Burs Programı’nı, 2014 yılında komşu ülkeden profesyonellerin sınır ötesi işbirliği ağları kurmalarını teşvik etmek amacıyla oluşturdu. Burs Programı’nın ilk dönemi olan 2014-2015 yıllarında, Ermenistan’dan 12, Türkiye’den 6 profesyonelin İstanbul, Yerevan ve Gümrü’deki faaliyetlerini destekledi. Bursiyerler, ev sahibi kuruluşları ve çalışmaların sonuçları hakkında bilgi almak için tıklayınız. Burs Programı’nın 2016-2017 döneminde ise, Ermenistan’dan 10, Türkiye’den 5 profesyonel İstanbul ve Yerevan’daki programlarına katılmaya hak kazandı.