Kültür-Sanat Yazarlığı Atölyesi
British Council, görsel sanatlara odaklanan sanat yazarları için Kültür ve Sanat Yazarlığı Atölyesi düzenliyor. Çok çeşitli sanat dallarını kapsayan önemli etkinliklerle paralel olarak yürütülecek bu atölye, British Council tarafından düzenlenecek kültür sanat yazarlığı atölyeleri serisinin ilki olma niteliği taşıyor. Mixer‘in katkılarıyla hazırlanan serinin bu ilk atölyesi; Türkiye’deki sanat yazarlarına, mesleki becerilerini geliştirmelerinde ve görsel sanatlarla […]
British Council, görsel sanatlara odaklanan sanat yazarları için Kültür ve Sanat Yazarlığı Atölyesi düzenliyor.
Çok çeşitli sanat dallarını kapsayan önemli etkinliklerle paralel olarak yürütülecek bu atölye, British Council tarafından düzenlenecek kültür sanat yazarlığı atölyeleri serisinin ilki olma niteliği taşıyor.
Mixer‘in katkılarıyla hazırlanan serinin bu ilk atölyesi; Türkiye’deki sanat yazarlarına, mesleki becerilerini geliştirmelerinde ve görsel sanatlarla ilgili çalışmalarını daha çok sayıda yerel ve uluslararası izleyiciye ulaştırmaları konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor.
ÇAĞDAŞ SANAT HAKKINDA NASIL YAZI YAZILIR?
Performanstan dansa, danstan deneysel müziğe kadar her alanı kapsayan çağdaş sanatlar üzerine eleştiri yazılarının hem uzman seviyesinde hem de okunabilir olması nasıl sağlanabilir?
Bu uygulamaya dayalı yoğun program, günümüz sanatı hakkında yazmak için gerekli becerileri geliştirmeye odaklanıyor. Kurs; dersler, atölyeler, yazma egzersizleri ve grup tartışmaları gibi farklı seanslardan oluşacak. Kurs liderinin de katılacağı gezilerde katılımcılar, İstanbul Bienali de dahil olmak üzere çeşitli sergileri ziyaret edecek, inceleme yazıları yazacak, odaklı atölye çalışmasında sonuçları tartışacak ve yazma, eleştirme ve metin düzenleme becerilerini geliştirmek için gerekli araçları öğrenecekler. Yer almak istedikleri yayın organı ve ulaşmak istedikleri okuyucu kitlesi göz önünde bulundurularak katılımcılara farklı eleştirel yazım türleri de tanıtılacak.
Atölye; The White Review, art-agenda ve documenta 14‘ün editörü, Londralı sanat eleştirmeni Ben Eastham’ın liderliğinde gerçekleşecek. Her bir katılımcıyla bireysel olarak ilgilenerek rehberlik edecek olan Eastham, katılımcıların yazdıkları yazıların düzenlemesini yapacak ve katılımcılara geri bildirimde bulunacak.
Atölye çalışmasının sonunda, yayına hazır durumdaki yazılardan oluşan bir seçki de Mixer tarafından yayınlanacak.
TAKVİM
- 15 Temmuz-10 Ağustos: Katılımcılara açık çağrı
- 17 Ağustos: Atölye katılımcılarının duyurulması
- 11-16 Eylül: İstanbul Atölyesi
ATÖLYE İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI
- Katılımcılar Türkiye’de ikamet ediyor olmalıdır.
- Katılımcıların çevrimiçi ve/veya çevrimdışı platformlarda yayınlanmış en az üç makalesi bulunmalıdır.
- Katılımcılar, 11-16 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek atölyeye katılabilir durumda olmalıdır. British Council yalnızca atölye ve yemek giderlerini üstlenecektir. Ulaşım ve konaklama ücretleri katılımcı tarafından karşılanacaktır.
NASIL BAŞVURABİLİRSİNİZ?
10 Ağustos 2017 tarihine kadar online formu doldurarak açık çağrıya başvurun. Atölyeyle ilgili tüm sorularınız için arts.info@britishcouncil.org.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Bizi Takip Edin