Mültecilere destek olmak için Amerika-Meksika sınırını yüzerek geçtiler
Uluslararası yüzücülerden oluşan bir grup, dünya genelinde yükselen mülteci karşıtı politikaları protesto etmek için yüzerek Amerika ve Meksika arasındaki görünmez sınırı geçti. Yeni Zellandalı, Güney Afrikalı ve İsrailli 12 aktivistten oluşan grup, dört saat içinde Kaliforniya’dan Tijuana’ya yüzdü. Uluslararası yüzücülerden oluşan 12 kişilik bir aktivist grup, mülteci haklarına dikkat çekmek ve yükselen ırkçı tavırlara tepki […]
Uluslararası yüzücülerden oluşan bir grup, dünya genelinde yükselen mülteci karşıtı politikaları protesto etmek için yüzerek Amerika ve Meksika arasındaki görünmez sınırı geçti. Yeni Zellandalı, Güney Afrikalı ve İsrailli 12 aktivistten oluşan grup, dört saat içinde Kaliforniya’dan Tijuana’ya yüzdü.
Uluslararası yüzücülerden oluşan 12 kişilik bir aktivist grup, mülteci haklarına dikkat çekmek ve yükselen ırkçı tavırlara tepki göstermek için Amerika ve Meksika’yı “görünmez bir şekilde ayıran” sınırı yüzerek geçti.
Gazete Karınca’dan Ezgi Gül’ün haberine göre, ABD’nin Kaliforniya Imperial Plajı’ndan başlayan etkinlik Meksika’nın Playas de Tijuana kıyılarında son buldu ve yaklaşık 4 saat sürdü.
Farkındalığı arttırmak için yüzdüler
Yeni Zellandalı, Güney Afrikalı ve İsrailli 12 aktivistten oluşan grup, dünya genelinde mülteci hakları hakkında farkındalığı arttırmak ve yükselen mülteci karşıtı retorikle mücadele etmek için yüzdü.
Yüzücüler, Amerika-Meksika sınırını geçmeye çalışırken hayatını kaybeden insanların yakınlarına destek olmak için çalışan Kolibri İnsan Hakları Merkezi’ne bağış topladı.
Trump’ın mülteci karşıtlığı protesto edildi
Donald Trump’ın “ülkenin etrafına çit çekeceğine yemin etmesi” ve destekçilerine “Güney komşumuz bunun faturasını ödeyecek” tarzı söylemlerde bulunup Meksika ile olan tansiyonu yükseltmesi sebebiyle Imperial Sahili’nden Tijuana’yı ayıran lokasyon sembolik olarak seçildi.
“Aslında büyün insanlar birbirlerine okyanusla bağlılar”
Yeni Zellandalı yüzücü Kim Chamber’ın Reuters’a yaptığı açıklamada, “Bu uluslararası etkinlik insanların birbirlerine okyanus yoluyla nasıl bağlı olduklarının altını çiziyor” dedi.
Birleşmiş Milletler’e (BM) göre açlık ve şiddet küresel bağlamda bu kadar artan ilticanın en önemli sebepleri.
BM raporuna göre 2015 yılında dünyada 65.3 milyon insan yerlerinden edildi. Bu sayı, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana hiç bu kadar yükselmemişti.
Kaynak: sendika.org
Bizi Takip Edin