“Psikoloji Perspektifinden Anadili Meselesi”
Toplumsal Dayanışma için Psikologlar (TODAP) Dünya Anadili Günü çerçevesinde 25 Şubat 2017 cumartesi günü “Psikoloji Perspektifinden Anadili Meselesi” başlıklı bir çalıştay düzenliyor. Çalıştayın açılış konuşmasını Kürt Enstitüsü’nden Zana Farqînî yapacak. Çalıştayda psikoloji alanında yürütülen anadili çalışmalarının niteliği, içeriği ve geleceği üzerine fikir paylaşımı ve tartışmalar gerçekleştirilecek. ODAP tarafından etkinliğin içeriği hakkında açıklamada ise “Cumhuriyetin kuruluşundan […]
Toplumsal Dayanışma için Psikologlar (TODAP) Dünya Anadili Günü çerçevesinde 25 Şubat 2017 cumartesi günü “Psikoloji Perspektifinden Anadili Meselesi” başlıklı bir çalıştay düzenliyor. Çalıştayın açılış konuşmasını Kürt Enstitüsü’nden Zana Farqînî yapacak. Çalıştayda psikoloji alanında yürütülen anadili çalışmalarının niteliği, içeriği ve geleceği üzerine fikir paylaşımı ve tartışmalar gerçekleştirilecek.
ODAP tarafından etkinliğin içeriği hakkında açıklamada ise “Cumhuriyetin kuruluşundan beri süregelen ve 80 darbesiyle iyice güçlenen ‘Türklük’ ve Türk dili vurgusu, azınlıkların kimliğinin yok sayılması, kültürlerinin ve dillerinin yasaklanması gibi sonuçlar doğurmuştur. Oysa psikoloji çalışmaları gösteriyor ki kimlik, kültür ve dil insanın varoluşu ve esenliği için önemli toplumsal faktörler arasındadır. Peki ya kişi anadilini kullanamıyor veya anadiline yasaklıysa? Düzenlediğimiz bu çalıştayda, azınlık, göçmen veya mülteciler için anadil olgusunun hayatın içinde, okulda, terapi odasında veya toplumda nasıl konumlandığını tartışacağız” ifadeleri kullanılıyor.
Saat 9.30’da başlayacak çalıştaya ilişkin bilgiler şu şekilde:
Adres: Eğitim-SEN 2 No’lu Şubesi General Şahap Gürler Cad. No: 8/B Daire: 4 Kadıköy, Rıhtım
Facebook etkinlik linki: www.facebook.com
Katılmak doldurması gereken kayıt formu : docs.google.com/
Bizi Takip Edin