Sivil Toplum Haberciliği – Kadın Odaklı Kuruluşlarla Haber Atölyesi başvuruları açıldı

23 Ocak 2017
Sivil Sayfalar, Reçel Blog, Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA.DER) ve İstanbul İsveç Başkonsolosluğu ortaklığında 9 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirilecek Sivil Toplum Haberciliği – Kadın Odaklı Kuruluşlarla Haber Atölyesi, kadın odaklı kuruluşların haber üretme ve yaygınlaştırma becerilerini geliştirerek, savunuculuk kapasitelerinin güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Siz de “Kendi haberlerimizi yurttaşlara daha etkin nasıl ulaştırabiliriz?”, “Okunabilir, paylaşılabilir, […]

Sivil Sayfalar, Reçel Blog, Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA.DER) ve İstanbul İsveç Başkonsolosluğu ortaklığında 9 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirilecek Sivil Toplum Haberciliği – Kadın Odaklı Kuruluşlarla Haber Atölyesi, kadın odaklı kuruluşların haber üretme ve yaygınlaştırma becerilerini geliştirerek, savunuculuk kapasitelerinin güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Siz de “Kendi haberlerimizi yurttaşlara daha etkin nasıl ulaştırabiliriz?”, “Okunabilir, paylaşılabilir, etkili haber nasıl yazılır?” gibi soruların yanıtlarını merak ediyorsanız bu atölye ilginizi çekebilir.

 

Dünya üzerinde her gün on binlerce sivil toplum kuruluşu çalıştığı konu hakkında gündem oluşturmaya çalışıyor, insanları çeşitli konular hakkında düşünmeye, tartışmaya ve harekete geçmeye çağırıyor. Kadın odaklı sivil toplum kuruluşları da bu yollarla dertlerini anlatmak, çalıştıkları konuları gündemleştirmek, kararları ve kanaatleri etkilemek, okunabilir, anlaşılabilir ve paylaşılabilir haber üretmek için çalışıyor.

Yeni medya ve gelişen iletişim araçları, sivil toplum kuruluşlarının misyonlarını gerçekleştirme şekillerini değiştiriyor ve onlara yeni olanaklar sunuyor. Toplumsal cinsiyet odaklı STK’ların kendi medyalarını geliştirmeleri ise rutinin dışında haber üretimine, hızlı ve etkin bir iletişime imkan tanıyor.

  • Sivil toplum haberciliği için kadın odaklı kuruluşlar neler yapabilir?
  • STK’lar kendi medyasını nasıl oluşturabilir? Kendi medya araçlarımızı nasıl etkin kullanırız?
  • Kendi haberlerimizi yurttaşlara daha etkin nasıl ulaştırabiliriz?
  • Haber ve bilgi üretimi bir STK’nın etkisini ve misyonunu nasıl geliştirir?
  • Yeni medya araçları kadın odaklı STK’lara ne olanaklar sağlıyor?
  • Okunabilir, paylaşılabilir, etkili haber nasıl yazılır?

gibi sorularınız varsa toplumsal cinsiyet odaklı sivil toplum kuruluşlarına yönelik düzenlenen Sivil Toplum Haberciliği – Kadın Kuruluşlarıyla Haber Atölyesi ilginizi çekebilir.

 

NE ZAMAN? NEREDE?

9 Şubat 2017

Ankara Gordion Otel

Büklüm Sokak No:59

Kavaklıdere / ANKARA

 

KİMLER BAŞVURABİLİR?
Okunabilir anlaşılabilir, paylaşılabilir, etkili haberler üretmek, kendi medyasını oluşturmak isteyen kadın ve LGBTİ dernek, vakıf, platform, ağ ve inisiyatiflilerden ilgililer 3 Şubat 2017 bitimine kadar formu doldurarak başvuru yapabilir.

Atölyeye katılım ücretsiz olup katılım kontenjan ile sınırlıdır.

 

İLETİŞİM

Haber Atölyesi hakkında güncel bilgileri etkinlik sayfasından takip edebilirsiniz.

İletişim için gizem@sivilsayfalar.org

 

İstanbul Atölyesi’nde kadın odaklı STK temsilcilerinin sivil toplum haberciliği hakkında söylediklerine göz atmak için

https://www.sivilsayfalar.org/kadin-odakli-sivil-toplum-kuruluslari-sivil-toplum-haberciligini-tartisiyor/