Urfa’da mülteciler için inşa edilecek yaşam alanı destek bekliyor
Mültecilerin hayata katılabilmeleri, insanca yaşayabilmeleri için Urfa’da mültecilerin ağırlıkta olduğu bir mahallede çalışmalarını sürdüren Hayata Destek Derneği, inşa edilecek yeni yaşam alanı için destek bekliyor. Hayata Destek Derneği, Urfa’da Suriyeli mültecilerinin ağırlıkta olduğu bir mahallede çoğunluk olarak mülteci kadınlara ve çocuklara ruh sağlığı, psiko-sosyal destek, güçlendirme, hukuki bilgilendirme, çeşitli dil ve beceri kursları veriyor. Ayrıca […]
Mültecilerin hayata katılabilmeleri, insanca yaşayabilmeleri için Urfa’da mültecilerin ağırlıkta olduğu bir mahallede çalışmalarını sürdüren Hayata Destek Derneği, inşa edilecek yeni yaşam alanı için destek bekliyor.
Hayata Destek Derneği, Urfa’da Suriyeli mültecilerinin ağırlıkta olduğu bir mahallede çoğunluk olarak mülteci kadınlara ve çocuklara ruh sağlığı, psiko-sosyal destek, güçlendirme, hukuki bilgilendirme, çeşitli dil ve beceri kursları veriyor.
Ayrıca tıbbi malzeme yardımı, yeni gelen ve yeni doğan kitleriyle de ayni yardım yapılıyor. Bölgede çocuk işçiliğinin önlenmesi için de farkındalık artırma ve okula yönlendirme çalışmaları da var.
Kısa süre önce dernek yeni bir binaya taşındı. Artık dersi biten çocuklar evlerine gitmek dahi istemiyor. Yıkık dökük eski binanın ardından yeni bina çok daha iyi ama daha da iyi olma şansı var.
Bu bina için ABD’den bir grup mimar bir proje başlattı. Binayı komple yaşam alanına çevirecek; etkinlikler için sahne, çocuk parkı, bahçecilik alanları, sınıflar, kreş, engelli erişimi gibi bir sürü yenilik tasarladılar. Bunun için de bir kampanya başlattılar. Hedef 55 bin dolar, şu ana kadar toplanabilen para ise sadece 1000 dolar.
kimler yararlanıyor? Neler yapılıyor?
- Merkezden aylık ortalama 1000 mülteci yararlanıyor.
- Ruh sağlığı ve psikososyal destek birimine devam eden 300 kişi var. 100 kişi bireysel terapi görüyor, 200 kişi grup aktivitelerine katılıyor. Bunların yüzde 70’i çocuk.
- Kurslardan 300 kişi yararlanıyor (Türkçe, Arapça, Matematik, Müzik, kadınlar için Arapça okuma yazma).
- Vaka yönetimi birimi ise bir mültecinin yaşadığı gündelik herhangi problemi çözüp, ayni yardım sağlıyor. Ayda yaklaşık 70 vaka alabiliyorlar.
- Hukuk bilgilendirme toplantılarına ayda en az 250 kişi katılıyor.
- Ayrıca mahalle çalışması ile kapı kapı dolaşarak bilgilendirme yapılıyor.
Destek vermek için tıklayınız.
Bizi Takip Edin