Paramı Yönetebiliyorum Projesi Bireyler için Finansal Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi

Sen de gençlerin finansal okuryazarlığının geliştirilmesi konusunda gönüllü olmak istiyorsan İç Anadolu Bölgesi için 8-11 Mart 2018, Karadeniz Bölgesi 15-18 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitmen eğitimlerine başvuru yapabilirsin.

Habitat Derneği’nin düzenlediği “Paramı Yönetebiliyorum Projesi Bireyler için Finansal Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi” ilanı:

Paramı Yönetebiliyorum Projesi Bireyler için Finansal Okuryazarlık segmenti kapsamında düzenlenecek eğitmen eğitimleri kapsamında her eğitim için 25 kişilik kontenjan bulunmaktadır. Eğitim İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nden gelecek başvurulara açıktır. Değerlendirmelerde cinsiyet dengesi ve il eğitim ihtiyacı göz önünde bulundurulacaktır.

Sen de gençlerin finans alanında bilinçlenmesi için gönüllü olmak istiyorsan hemen başvur.

Son Başvuru Tarihleri:

İç Anadolu Bölgesi: 28 Şubat 2018 18:00.

Karadeniz Bölgesi: 5 Mart 2018 18.00.

 

BAŞVURU FORMU:

İç Anadolu Bölgesi Başvuru Formu için Tıklayınız.

Karadeniz Anadolu Bölgesi Başvuru Formu için Tıklayınız.

 

Kimler eğitmen olabilir?

Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 15-30 yaşları arasındaki gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 250 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?

Eğitmen eğitimilerini İç Anadolu Bölgesi için 8-11 Mart 2018, Karadeniz Bölgesi 15-18 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacak.

Eğitmen eğitimi; yaygın eğitim yöntemleri kullanılarak proje master eğitmenleri tarafından verilecektir.

Paramı Yönetebiliyorum Projesi:

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Visa Türkiye ve Habitat Derneği gençler arasında finansal bilinci geliştirerek sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla bir araya gelerek “Paramı Yönetebiliyorum Projesi” ni hazırlamıştır. Projenin hedefi, kademeli olarak toplumda 15 – 30 yaş diliminde tüm gençlere erişecek yaygın eğitim programları hazırlamak ve bunları hayata geçirmektir. Proje kapsamındaki gönüllü eğitmenlerin akran eğitim modeli ile yürüttüğü eğitimler Türkiye genelinde 81 ilde toplamda 550.000 kişiye ulaşmıştır.

 

Soru ve görüşleriniz için (0)212 265 33 14/15 numaralı telefondan ya da py@habitatdernegi.org mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.