Sivil Düşün ‘Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ Danışma Kurulu Toplantısı

13 Şubat 2018
Sivil Düşün 5 Mart’ta “Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temalı Danışma Kurulu Toplantısı düzenliyor: Sivil Düşün AB Programı, 5 Mart 2018 Pazartesi günü İstanbul’da düzenleyeceği Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği temalı Danışma Kurulu Toplantısı’na Türkiye’nin tüm kentlerinden sivil toplum örgütleri ve aktivistleri davet ediyor. 2012 yılından beri kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında bir çok çalışmayı destekleyen […]

Sivil Düşün 5 Mart’ta “Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temalı Danışma Kurulu Toplantısı düzenliyor:

Sivil Düşün AB Programı, 5 Mart 2018 Pazartesi günü İstanbul’da düzenleyeceği Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği temalı Danışma Kurulu Toplantısı’na Türkiye’nin tüm kentlerinden sivil toplum örgütleri ve aktivistleri davet ediyor.

2012 yılından beri kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında bir çok çalışmayı destekleyen Sivil Düşün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi alanda çalışan sivil toplum örgütü temsilcileri ve aktivistleri bir araya getiriyor. Toplantıda Sivil Düşün ve diğer AB programları tarafından desteklenen “toplumsal cinsiyet ve kadın hakları” çalışmalarının tanıtılması, iyi uygulama örneklerinin paylaşılması, deneyimlerin aktarılması planlanıyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele, çalışma hayatında kadın, mülteci kadınlar, medyada kadın temsili gibi alt başlıkların tartışılacağı toplantıya kadın hakları ve toplumsal cinsiyet alanında çalışan sivil toplum örgütü temsilcileri, kadın aktivistler, hak savunucuları ve fon/hibe sağlayan kuruluş temsilcileri katılacak.

Türkiye’nin tüm kentlerinden katılıma açık olacak toplantıya başvuru için aşağıdaki formu 20 Şubat 2018, saat 17.00’a doldurabilirsiniz.

Katılımcılara notlar:

  • Kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarında çalışmalar yürüten sivil toplum örgütleri, aktivistler ve taban örgütlerinin başvuruları öncelikli olacaktır.
  • Katılımcıların kabulünde “ilk başvuran” kuralı geçerli olacaktır.
  • İstanbul dışından gelecek katılımcılara konaklama ve ulaşım desteği sağlanacaktır.
  • Katılımcı sayısı sınırlı olacağından, kayıt yaptırmak zorunlu koşuldur.
  • Katılımda illere göre eşit temsil hususuna dikkat edilecektir ve illerden gelen başvurular “ilk başvuran” kuralına göre değerlendirilecektir.
  • Gerekli durumlarda iletisim@sivildusun.eu adresinden bize ulaşabilir; özel ihtiyaçlarınızı başvuru formunda belirtebilirsiniz.

Aşağıda belirtilen özel ihtiyaçlarınız için bizimle iletişime geçebilir, başvuru formunda belirtebilirsiniz.

* İşaret dili tercümanı

* Refakatçi ihtiyacı

* Engelli katılımcılar için şehir içi ulaşım desteği

* Çocuklu katılım / kreş hizmeti

* Vejetaryen, vegan ve/veya sağlık nedeni ile kişiye özel ikram

* Diğer

Kaynak: Sivil Düşün