Hayata Destek Derneği’nden Üç Milyon Hikaye Anlatan “Gayri Resmi Ajanda”

“Savaştan önce üniversiteye gidiyordum. Hayallerim vardı, hiçbiri kalmadı. Annem kolunu ve bacağını kaybetti, babam hala Suriye’de. Erkekler ölüyor, öldürülüyor, hayatın yükü bize, kadınlara kalıyor.” Hayata Destek Derneği, yaptığı çalışmaları derleyerek “gayri resmi ajanda”yı hazırladı. Yukarıdaki alıntı da ajandadaki bir sayfadan. Acil yardım, mülteci destek, mevsimlik tarımda çocuk koruma ve sivil toplumda kapasite geliştirme çalışmalarına sahada üç […]

“Savaştan önce üniversiteye gidiyordum. Hayallerim vardı, hiçbiri kalmadı. Annem kolunu ve bacağını kaybetti, babam hala Suriye’de. Erkekler ölüyor, öldürülüyor, hayatın yükü bize, kadınlara kalıyor.”

Hayata Destek Derneği, yaptığı çalışmaları derleyerek “gayri resmi ajanda”yı hazırladı. Yukarıdaki alıntı da ajandadaki bir sayfadan. Acil yardım, mülteci destek, mevsimlik tarımda çocuk koruma ve sivil toplumda kapasite geliştirme çalışmalarına sahada üç fotoğrafçı eşlik etti. Servet Dilber, Natalia Sancha ve Kerem Yücel’in fotoğrafladığı kareler, 30 çizerin elinden geçti ve harika ilüstrasyonlara dönüştü. Bununla birlikte tabii ki Hayata Destek Derneği’nin hikaye, alıntı ve verileri de ajanda da yer alıyor.

Modern dünyanın “Herkes kendi yolunu çizer” aldanmasına karşın, tüm zamanlarda olduğu gibi bugün de coğrafyanın kaderi belirlediğini kanıtlayan ajandaya sahip olmak için destekol@hayatadestek.org adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Ajandada ilüstrasyonları bulunan çizerler:

Ufuk Atan, Merve Atılgan, Çağlar Bıyıkoğlu, Ethem Onur Bilgiç, Başak Bilgin, Furkan Birgün, Selim Büyükgüner, Can Çetinkaya, Ferhan Dayıoğlu, Elif Demir, Sedat Girgin, Sadi Güran, Ayşe Kapusuz, Nevin Kaygun, Kerem Kiraz, Huri Kiriş, Özlem Metinkaya, Selçuk Ören, Tülay Palaz, Berat Pekmezci, Günseli Sepici, Can Soner, Şevket Sönmez, Barış Şehri, Kazım Şimşek, Gülçin Tarcan, Tan Taşpolatoğlu, Duygu Topçu, Ayşe Topçuoğulları, Mert Tugen

Kaynak: http://siviltoplum.la/