Kızlar Atakta Sosyal Etki Raporu 2017

Kızlar Atakta, ergenlik dönemindeki genç kızları açık hava deneyimi yoluyla güçlenmesi projesi olarak Alternatif Yaşam Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün desteği ve EMpower Vakfı’nın hibe fonu katkısı ile Düşler Akademisi Kaş tesislerinde hayata geçirildi. İlgili alanda çalışan tüm sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve özel sektör işbirliğine açık olan Kızlar […]

Kızlar Atakta, ergenlik dönemindeki genç kızları açık hava deneyimi yoluyla güçlenmesi projesi olarak Alternatif Yaşam Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün desteği ve EMpower Vakfı’nın hibe fonu katkısı ile Düşler Akademisi Kaş tesislerinde hayata geçirildi. İlgili alanda çalışan tüm sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve özel sektör işbirliğine açık olan Kızlar Atakta projesi kapsamında farklı etnik gruplardan, kültürlerden ve sosyoekonomik altyapıdan gelen genç kızlar, haftalık dönemler içinde bir araya gelerek programı deneyimliyor.

Eğitim programı kapsamında ergenlik döneminin zorlu geçişinde kaybedilme riski ortaya çıkan; açıklık, özgüven, kararlılık, cesaret, benlik duygusu gibi kişisel özelliklerin farkındalık yoluyla güçlenmesini sağlanıyor. Haftalık programın aşamaları, her bir kız çocuğunun kendini gerçekleştirmesine yardımcı olacak şekilde kurgulanıyor. Bunu başarmanın yolu kişisel gelişimi birebir deneyimle geliştirmekten, doğrudan geri bildirimde bulunmaktan ve kapasite farkındalığı yaratmaktan geçiyor.

Projenin 2017 yılı sosyal etki raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: sosyaletkianalizi.com